Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijVis

Mosselen in een kruiden room saus

Mosselen in een kruiden room saus is als Moules a la crème. Favoriet in Frankrijk en zelf zo makkelijk te maken. De kruiden en groenten er in maken het tot een hele gezonde maaltijd. Water is hier gebruikt om de mosselen open te stomen. Wijn, cider of bier kan natuurlijk ook. Nb En een eetlepel om je saus- soep uit je bord te lepelen.

Mosselen in een kruiden room saus

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 2 kilo verse mosselen
  • 125 ml slagroom of creme fraiche
  • 20 gram roomboter
  • 1/2 bos dille
  • 2 bosui
  • 1/2 bos selderij
  • 1/3 bakje zeekraal
  • 1 teen knoflook
  • eetlepel gedroogd zeewier
  • groene kool
  • pastinaak
  • 3 stengel bleekselderij

DOEN

  • Start met het maken van de kruiden room saus. Snij je kruiden en bosui fijn en in kleine stukjes. Neem een pan en smelt op een laag vuur 20 gram roomboter en stoof zachtjes de knoflook met bosui. Na 3 minuten giet je de slagroom erbij. Voer nu in delen de dille, selderij en zeekraal toe. Roer alles goed door zodat de kruiden slinken. NB dit op een zacht vuurtje. Als laatste strooi je de gedroogde zeewier erover. Zet het uit.
  • Was de mosselen en kijk of ze allemaal goed dicht zijn. Kapotte of open mosselen haal je eruit.
  • Snij je groenten in reepjes en plakjes. Neem een hoge soeppan en leg op de bodem de helft van je groenten gemixed. Leg nu de helft van de mosselen er op. Dan de andere helft van je groenten en het restant mosselen. Giet over de mosselen een glas water en zet de deksel op de pan. Verwarm de mosselen met groenten op een hoog vuur, je stoomt zo de mosselen in 5 minuten open. Hussel de pan tussen door een keer, zodat je mosselen en groenten met elkaar mixen.
  • Stanby is de pan met de warme kruiden roomsaus.
  • Neem een soepbord en schep er met een soeplepel mosselen, groenten en vocht uit de pan. Schep als laatste een flinke lepel roomsaus met kruiden over de mosselen heen. Dit kun je meerdere keren herhalen, afhankelijk van de hoeveelheid die je opschept. NB Een lepel is handig om de soep uit het bord te lepelen.
  • Hou je roomsaus over en vocht uit de mosselpan? Maak er een soep van voor een volgende dag. En gaar er een stuk witte vis filet in.

 

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Selderij pesto maak je zelf
volgende recept
Zeewier en zeekraal geven beide smaak&kleur

Heb je deze al gezien?

Rollade van een kipfilet vul jezelf

Dille mayonaise is lekker bij schelpdieren

Dillepesto voor vis, gozleme en borrelhapjes

Zalm op de huid met zeekraal

Couscous van kamut volkoren met groene kool

Deze spareribs marineer en gaar je op 125...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen