Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijKip en meer gevogelte

Oranje en paarse zoete aardappel met pastinaak stamppot

Oranje en paarse zoete aardappel met pastinaak stamppot. Op smaak met kruiden, specerijen, sesamzaad. tahin, olijfolie en waterkers. Erbij een gebakken kipburger. Mosterd is een goede tegenhanger voor het zoet van de groenten en lekker erbij.

Oranje en paarse zoete aardappel met pastinaak stamppot

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 grote en kleine zoete aardappel
  • 1 pastinaak
  • 1 bos waterkers
  • 1 verse kurkuma en wat zwarte peper
  • een stuk verse knoflook of 1 teen knoflook
  • stukje gele hete peper, rode kan ook
  • walnoten fijn gesneden
  • eetlepel sesamzaad
  • eetlepel tahin
  • olijfolie
  • 2 kipburgers
  • mosterd

DOEN

  • Schil de aardappelen en pastinaak en snij ze in kleine stukjes.
  • Nodig  ruim 2 liter kokend water  in een pan, doe er zout bij en de gesneden groenten. In ca 8 minuten zijn de groenten gaar.
  • Snij in die tijd de kurkuma, de knoflook en gele peper in stukjes. De waterkers snij je ook fijn.
  • Ondertussen bak je de kipburgers, om en om, die hebben ongeveer 10 minuten nodig.
  • Als de groenten gaar zijn, stamp je ze grof met wat olijfolie erbij.  Doe de specerijen erbij, wat peper, sersamzaad, walnoten en tahin en schep goed door elkaar heen. Dan doe je er de waterkers doorheen. En klaar is je stamppot. En hopelijk ook de kipburgers.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Labneh met veel kruiden is lekker bij veel!
volgende recept
Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto

Heb je deze al gezien?

Chocolade koek van spelt- en amandelmeel

Heek gegaard met groenten in de oven

Met een blikje artisjokken maak je een veelzijdige...

Puree met geitenkaas, room, peterselie en peper

Een plak bloemkool met schapenkaas

Zoete aardappel met oa rode en groene kool

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen