Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijHistamine vrijMeel

Pannenkoek van druivenpitmeel?

Pannenkoek van druivenpitmeel? Altijd nieuwsgierig om iets nieuws uit te proberen. Deze druivenpitmeel is gekocht bij De Tuinen. Als lunch gegeten en is zeker bruikbaar in een mix voor een gezonde snack. Voor een lunch besmeer de pannenkoek met een pesto of tapanade en beleg het met rucola, waterkers of peterselie. En zo heb je een vullende gezonde lunch.

Pannenkoek van druivenpitmeel?

Print
Personen: 4 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 150 gram druivenpitmeel of 70 druivenpit en 30 boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 kop water
  • 1 1/2 eetlepel gedroogde oregano of tijm
  • antiaanpak pan met een beetje olijfolie of boter

DOEN

    • Doe het meel in een kom en doe er een kop water bij, kluts het water goed door het meel zodat er geen klontjes meer in zitten.
    • Voeg het ei er aan toe, kluts het ei er ook goed door.
    • Voeg er de gedroogde kruiden aan toe.
    • Is het beslag soepel? Nee, doe er dan nog wat water bij. Hoe dikker het beslag hoe dikker de pannenkoek.
    • Verwarm een koekenpan met olijfolie. Is deze goed warm, giet er met een sauslepel het beslag in de pan en draai rond zodat het beslag zich verdeeld over de bodem. Draai de pannenkoek om als de bovenkant verkleurt is en loslaat van de bodem. Deze kant heeft kort nodig. Bak zo het beslag op.
    • Afhankelijk van de dikte van het beslag en grootte koekenpan maak je er hiermee tussen de 8 à 12

 

TIPS

Hier is de pannenkoek besmeerd met een paprika pesto en peterselie en zo heb je een gezonde vullende lunch.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Hummus gemaakt met een blikje bonen
volgende recept
Groene linzen lasagne met gele paprikasaus

Heb je deze al gezien?

Zomer soep van komkommer en bleekselderij

Vegetarisch en gevarieerd deze door de weekse maaltijd!

Een kruidenmix voor je pizza bodem

Gevulde volkoren wraps maak je zo en zijn...

Winterse soep van 7 groenten met kiemgroenten

Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen