Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijHistamine vrijMeel

Pannenkoeken van kastanjemeel?

Pannenkoeken van kastanjemeel? Eet ze als een broodmaaltijd of rol  en vul ze. Hartig voor een lunch en zoet voor een picknick? Deze zijn gemaakt van 100% kastanjemeel. Nb Je kunt ook een mix  maken met boekweit, waardoor ze lichter van kleur en smaak worden.

Pannenkoeken van kastanjemeel?

Print
Personen: 2 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • Voor 10/12 kleine of 4 grote
  • 100 gr kastanjemeel (70gr kastanje- en 30gr boektweitmeel)
  • een ei
  • 1 kop water

DOEN

  • Meng het kastanjemeel met 1 ei in een schaal. Voeg water toe zodat het een soepel dun beslag wordt. Laat 10 minuten rusten.
  • Pak een anti-aanbak koekenpan en doe een klein beetje olijfolie of boter in. Met een kleine sauslepel schep je het beslag in de pan. Keer de pannenkoek om als je ziet dat het droger wordt en verkleurd (van buiten naar binnen toe). Doe dit met een zachte rubberenspatel want zo maak je de randen los. De andere kant heeft maar kort nodig. Stapel ze op een bord.
  • Je kunt ze in smeren met van alles, zoet of hartig. Pesto, tapenade, alle verse kruiden, vleeswaren, kaas in dunne reepjes gesneden, augurk fijn gesneden, bosui. Dit voor de hartige trek. Voor een zoete variant kun je denken aan jams, vers fruit of ijs met een vruchten colis.

TIPS

Aan het beslag kun je ook diverse zaden en of verse/ gedroogde kruiden toevoegen. En vers geplukt in april/mei Daslook, een groene stengel met op top fijne witte vliesjes als bloem. De smaak is pittig en je kunt deze look geheel eten.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Pesto, dé smaakmaker voor gehakt
volgende recept
Kip gemarineerd is zoet en kleverig

Heb je deze al gezien?

Paarse bataat stampot met boerenkool, ui, noten en...

Gevulde paprika met zoete aardappel en pastinaak

Spelt pizza met knapperige bodem

Rollade van een kipfilet vul jezelf

Bouillabaisse op z’n Hollands

Deze kroket en schijf die maak je zo

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen