Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKip en meer gevogelteMeelStomen in een (pasta) pan

Paprika tortilla gevuld met kipfilet en gestoomde groenten

Paprika tortilla gevuld met kipfilet en gestoomde groenten. Smaakmakers (pesto of kruidenmix) geven de gestoomde groenten meer smaak, naast een plakje kipfilet en de paprika tortilla zelf. Een kwestie van samenvoegen, in een ovenschaal en de top ingesmeerd met dezelfde pesto, zaadjes er over heen en dan 20 minuten in de oven.

Paprika tortilla gevuld met kipfilet en gestoomde groenten

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 1 pak paprika tortilla No Fairytales , een andere smaak kan ook, allen zijn die met histamine (biet en wortel)
  • 1 pakje kipfitel vleeswaren
  • potje groene asperges pesto La Vialla
  • 600 gram groentenmix:
  • 4 stengels cavolo nero
  • stuk broccoli
  • 1 knolletje
  • 1/2 gele paprika
  • handje sperzibonen
  • 1/2 prei
  • handje spruitjes
  • Kruidenmix:
  • 2 eetlepels pesto
  • 1/2 takje verse rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 rode peper
  • sesam en nigella seeds

DOEN

  • Start met het in veergelijkbare kleine stukjes snijden van de groenten. Paprika in blokjes, het knolletje ook, prei in ringen, cavolo nero in reepjes, spruitjes als ze klein zijn, door midden en de broccoli in stukjes.
  • Stoom ze in een pasta pan of stoompan voor 10 minuten. De groenten garen nog na en later verder in de oven. Doe de groenten over in een schaal waarin je een mix maakt van 2 eetlepels pesto, verse kruiden als rozemarijn (fijn gesneden), oregano en platte peterselie fijn gesneden. Doe er nog fijn gesneden knoflook en rode peper bij. Schep de grooenten en mix goed door elkaar heen.
  • Het vullen van de tortilla doe je als de groenten afgekoeld zijn.  Neem een ovenschaal waar 5 gevulde tortilla’s naast elkaar passen. Vet deze in met olijfolie. Pak een tortilla, leg er 1 plak kipfilet op (of 1 1/2 afhankelijk van het aantal, het pakje is opgemaakt) schep er 1/5 van de groenten op de kipfilet en rol vanaf 1 kant de tortilla op. De kant waar de tortilla over elkaar heen rolt, leg je onder. Zo vul je de andere 4. Besmeer de bovenkant van de tortilla’s met de pesto, strooi er sasamzaadjes en nigella seeds over. Zet weg tot gebruik. Prima gerecht om van te voren te maken.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden. Zet de schaal midden in de oven voor 20  minuten.
  • Neem een bord, maak een basis van een sla en leg er 2,5 warme tortilla op. Maaltijdvullend is het.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Teff lunch pannenkoek met kruiden
volgende recept
Rucola boekweit pannenkoek groen gevuld

Heb je deze al gezien?

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex

Groene pompoen verwerk je na het stomen in...

Wilde spinazie door een gele risotto

Een snelle basis saus voor in de römertopf

Groenten stoom je in een pastapan

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen