Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijStomen in een (pasta) pan

Peen, pastinaak en zoete aardappel gestoomd

Peen, pastinaak en zoete aardappel gestoomd. Gebruik minstens 400 gr groenten en reken ca 10 minuten stoomtijd, schenk vervolgens over de warme groenten een mooie olijfolie of aangelengd met pesto en klaar ben je. En het stoomwater kun je gebruiken voor een bouillon, zonde om weg te gooien!

Peen, pastinaak en zoete aardappel gestoomd

Print
Personen: 2 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • gele, rode en oranje regenboog peen
  • 1 pastinaak
  • zoete aardappel
  • kruidenolijfolie of de combinatie olijfolie met een pesto/tapenade

DOEN

  • Schil al je groenten en zet ze weg in een schaal in koud water.
  • Zet je pastapan met ca. 2 cm water op tot het kookt. Giet het water van de groenten af en gooi ze over in het inzetdeel (met de gaatjes onderin).
  • Leg de deksel op het inzetdeel en laat de groenten 10 minuten stomen.
  • Haal de groenten uit de pan, doe ze in een schaal en sprenkel er een lekkere kruidenolijfolie overheen. Zout is niet nodig want de groenten hebben op deze manier genoeg smaak van zichzelf.

TIPS

Je eigen kruidenolijfolie maken? Zie Kruidenolijfolie als smaakmaker

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Tapenade van diepvries tuinbonen
volgende recept
Carpaccio van een roze biet is zoet

Heb je deze al gezien?

Zoete aardappel puree met garnaaltjes

Een dagje O-negatief eten

Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

Met 7 herfstgroenten maak je deze soep en...

Dillepesto voor vis, gozleme en borrelhapjes

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme zomer lunch-ideeën

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.