Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijKaasKruidenmix maak je zelfVegetarisch

Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

Nu is het de tijd van de courgette bloemen. Gevuld met een mengsel van ricotta, pecorino en diverse verse en gedroogde kruiden. Kort gebakken in een mengsel van boekweit/bubbel water.

Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 4 courgette bloemen met steel (liefst dun)
  • 1 bakje ricotta
  • 40 gram pecorino
  • verse salie, oregano, peterselie
  • gedroogde tijm, rode peper, oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dunne stengel bosui
  • 1 glas boekweitmeel met bubbelwater bv San Pelegrino

DOEN

  • Start met het fijn snijden van de verse kruiden. Mix het met de gedroogde kruiden. Doe er het bakje ricotta bij en schep dit goed door elkaar. Rasp 40 gram pecorino er boven en schep het door de ricotta heen. Proef! Lekker op smaak?
  • Maak de courgette bloemen schoon met een zacht kwastje. Open de bloem voorzichtig met je vingers en knip er de stamper eruit. 
  • Vul de bloemen, afhankelijk van de opening grootte, met je vingers of een lepel. Vul de bloem zo dat je ‘m nog goed kunt dicht vouwen. Zet de bloemen weg in de koelkast tot je ze gaat bakken.
  • Maak een beslag van het boekweitmeel en San Pelegrino en kluts tot een soepel beslag. Iedere courgette bloem dompel je onder in het beslag of doe het met je vingers. Verwarm een laagje olijfolie in de koekenpan en bak ze in de olie door ze rustig om te draaien, zodat alle kanten gebakken zijn. Resultaat is een krokant laagje!
  • Erbij op het bord gestoomde tuinbonen, courgette en sperziebonen op een salade met kalamata olijven. Tip! De ricotta kruidenmix combineert goed bij de gestoomde groenten die alleen een laagje olijfoliemet een beetje kruidenzout hebben?

 

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kruidentulband met een zachte geitenkaas
volgende recept
Stamppot van waterkers en zoete aardappel

Heb je deze al gezien?

Stamppot van waterkers en zoete aardappel

Uiensoep? Deze maak je iedere dag!

Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Glutenvrij en hartig én zo gemaakt

Gezond en lekker deze kruiden én groenten mix

Winter postelein heeft een bite

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven