Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Pesto en tapenadeSmaakmakersVegetarisch

Pesto van daslook, het voorjaarskruid

Pesto van daslook, het voorjaarskruid . Deze smaakmaker maak je in de maand april/mei omdat je daslook dan vers plukt uit je tuin of in het ‘wild’. Bewaar je de daslook bloemetjes in wat water dan krijg je zwarte zaadjes bij uitbloei die je weer gebruikt door ze uit te stooien voor een oogst van volgend jaar.

Pesto van daslook, het voorjaarskruid

Print
Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • Daslook, zo’n 15/20 stengels en blaadjes
  • wat platte peterselie
  • 50 gr amandeelmeel of amandel schaafsel
  • 2 teen knoflook
  • 1 verse kurkuma (Eko Plaza) of 1 kleine theelepel met poeder
  • 10/15 gr kappertjes in zeezout of 2 ansjovis of theelepel zeezout
  • theelepel tijm
  • extra virgine olijfolie

DOEN

    • Was de daslook, vooral als deze wild geplukt is.
    • Snij de daslook, peterselie, kurkuma en knoflook fijn.
    • Neem een hoge kan en doe in laagjes een volgorde van daslook, peterselie, knoflook, kurkuma, kappertjes, amandeel erin, herhaal dit tot dat alles erin zit.
    • Giet er nu flink wat olijfolie bij en pureer tot een mooie puree.
    • Is de pesto te droog, schenk er dan nog olijfolie opnieuw overheen.
    • Schep over in een bakje en bewaar in de koelkast.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Vegetarisch en gevarieerd deze door de weekse maaltijd!
volgende recept
Een groene kruiden saus om te dippen bij een curry

Heb je deze al gezien?

Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Daslook pesto vers gemaakt in mei

Boekweit pasta met een lekkere saus

Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten

Gele paprika mix als basis voor veel!

Pompoenpuree met waterkers op brood

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen