Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenSoep

Pompoen, tomaat met spaanse peper soep

Pompoen, tomaat met spaanse peper soep, maak je pittig of juist milt door er meer of minder rode peper, gember, kerrie en  verse citroen bij  te doen. En vergeet de kurkuma niet, vers of in poeder! Soep is een ideale rest verwerker van groenten, dus gebruik wat je in huis hebt.  Nb. De 3 schijven komt uit de vriezer van het recept ‘Kroket en schijf maak je zo’.

    

Pompoen, tomaat met spaanse peper soep

Print
Personen: 4 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • een stuk verse gember
  • flinke theelepel kerrie poeder of kurkuma
  • 2 ui
  • 2 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 pompoen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 zoete aardappel
  • 2x blik gepelde tomaat
  • een verse citroen
  • 2 blokjes kippenbouillon zonder gist
  • verse kruiden als bieslook, koriander, platte peterselie of selderij
  • warm water

DOEN

  • Pak een hoge pastapan  en doe er een flinke scheut olijfolie in.
  • De 3 tenen knoflook, rode peper, verse gember voeg je alle fijngesneden toe, bak even aan en strooi de theelepel kerrie of kurkuma poeder erbij. Laat het even zachtjes bakken.
  • Doe na 5 minuten de grof gesneden uien erbij. Vervolgens na 5 minuten in ringen gesneden prei, 1 rode paprika, pompoen zonder schil, stengels bleekselderij en de geschilde zoete aardappel in stukken gesneden erbij. Meng dit alles door elkaar in de pan.
  • Open de 2 blikken gepelde tomaten en doe die erbij in de pan, dan de bouillonblokjes en giet er warm water bij  zodat alles onderstaat.
  • Nu nog de verse citroen. Rasp een deel van de schil en snij de citroen door midden en knijp 1 deel uit. Nb Zonder citroen is de soep ook lekker! Schep nog een keer goed om en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Prik even in de pompoen of deze zacht is, zo ja haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  • Opdienen? Snij je verse kruid(en) fijn en verdeel deze over de soepkommen, schep de soep erop.
  • Bak de courgette schijf in de olijfolie en zo heb je een mooi lunch gerecht.

TIPS

De courgette schijf, het recept vind je hier terug Kroket en schijf maak je zo

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Carpaccio van een roze biet is zoet
volgende recept
Rollade van een kipfilet vul jezelf

Heb je deze al gezien?

Zomer soep van komkommer en bleekselderij

Geiten brie over zuurkool en noten door de...

Een groentensoep met een blikje zalm, hoe makkelijk!

Hartige taart van ei en een kruidenmix

Een goede basis voor je soep

Asperge soep met room en daslook

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen