Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Meel en rijstVegetarisch

Risotto is geel en groen van de spinazie en kurkuma

Risotto is geel en groen van de spinazie en kurkuma. Risotto is een warm voedzaam en heerlijk herfst/winter gerecht. in deze risotto gaat prei, ui, knolletjes en spinazie. Bouillon, pesto en geraspte kaas zijn de smaakmakers. 

Risotto is geel en groen van de spinazie en kurkuma

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 150 gram risotto rijst
  • knoflook, kurkuma en zwarte peper
  • 1 prei in ringen
  • 1 zoete ui fijn gesneden
  • 2 knolletjes in blokjes gesneden
  • 300 gram spinazie, gewassen en van harde steeltjes ontdaan
  • 1/2 liter groenten- of kippenbouillon
  • geraspte kaas

DOEN

  • Kook een ruime halve liter water waar je een bouillon blokje in op lost bv. in een kom.
  • Neem een grote gietijzeren pan en giet er een flinke scheut olijfolie. Start met de knoflook en ui deze zachtjes te smoren. Na 10 minuten doe je er de rijst bij. Schep deze goed door het ui heen, na enige minuten schenk je er een deel van de bouillon bij. Roer dit goed door de rijst/ui heen. En blijf rustig roeren zodat het vocht wordt opgenomen door de rijst. Doe er dan opnieuw een scheut bouillon bij. Roer dit rustig er door heen.
  • Doe nu de prei en blokjes van de knolletjes erbij. Roer het goed door de risotto heen. Schenk er opnieuw bouillon bij en blijf roeren. Proef een risotto of deze gaar is. Een beetje bite is wel zo lekker. Doe er eventueel nog wat bouillon bij als de risotto nog niet gaar is. Strooi er kurkuma met zwarte peper bij. Roer dit goed door, de rijst kleur geel!
  • Pak een pesto en voeg er 2 eetlepels aan toe. Roer goed door. En als laatste schep je de verse spinazie er door heen.
  • Verdeel de risotto over diepe borden waar je al wat verse spinazie in hebt gelegd. Strooi er geraspte kaas erover, eet smakelijk.
  • NB Roeren is het aller belangrijkste voor een risotto!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Spinazie boekweit pannenkoek
volgende recept
Paarse boerenkool als chips en als stamppot

Heb je deze al gezien?

Pannenkoeken van kastanjemeel?

Spelt pizza met knapperige bodem

Een kruidige pastinaak puree

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Pompoen pannenkoekjes in blini dikte

Kikkererwten meel als basis voor een hapje

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven