Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijHummus en puree

Rode ui compote voor een histamine vrije pizza

Rode ui compote voor een histamine vrije pizza. Ben je allergisch oa voor tomaat, dan is deze rode ui puree een lekkere en ok basis voor op je pizza. Makkelijk om te maken en het blijft goed, afgesloten in een bakje, voor 2 weken in de koelkast.

Rode ui compote voor een histamine vrije pizza

Print
Personen: 10 als bijgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 3 grote rode uien
  • 1 borrelglas met een mix van balsamico azijn, rode wijn en rode wijn azijn.
  • eetlepel honing
  • verse tijm
  • gedroogd tijm
  • zeezout

DOEN

  • Snij de rode ui in kleine stukjes. Rits de blaadjes van de verse tijm. Schenk een borrelglas vol met de wijn/azijn mix.
  • Neem een stoofpan, één met een dikke bodem en schenk er een eetlepel goede olijfolie in, verwarm en bak hier de fijngesneden rode ui zachtjes in. Roer goed door en zet de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat stoven voor 15 minuten, roer zo af en toe door.
  • Schenk nu de wijn/azijn mix erbij, de eetlepel honing, tijm (vers als gedroogd) en het zeezout. Roer dit goed door het uienmengsel en laat opnieuw zachtjes stoven voor 20 minuten.
  • Zet het vuur uit. Je kunt de uiencompote/puree zo laten. Of 3/4 ervan pureer je tot een gladde massa.
  • Een pizza is belegd met rode uien compte, bio katenspek, olijven, kappetjes, hete peper, knoflook en ansjovis. Nb Ansjovis kan histamine reactie opwekken, dit is gewoon uitproberen.
  • En de andere met rode uien compote, mizuna pesto, rode ui, rode sla, kappetjes, knolletjes, hete peper, knoflook, olijven, geraspte schapen kaas en ook 3 plakjes bio katenspek.

 

 

TIPS

Voor het deeg? Zie Spelt pizza met knapperige bodem.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere pesto
volgende recept
200 gram groenten bij je avondeten

Heb je deze al gezien?

Wilde eendenboutjes stoof je in ganzen vet

Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus

De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

Gestoofde rode kool met appel en rode paprika

Caldo verde met mosselen en een glas wijn

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme zomer lunch-ideeën

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.