Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Niet weggooien, maar verwerken!VleesWerken met een siliconen vorm

Rundergehakt verstopt in bladerdeeg

Rundergehakt verstopt in bladerdeeg. Rundergehakt kruid je met prei, kappertjes, paprika, olijven en ansjovis. Bladerdeeg rol je uit en verdeel je over de 6 vormen, verdeel het gehakt erin en sluit af met bladerdeeg. De oven op 200 graden en in 25 minuten klaar. Een ideaal gerecht om restjes groenten te verwerken….

Rundergehakt verstopt in bladerdeeg

Print
Personen: 2 à 3 als hoofdmaaltijd Bereiding: 35 minuten

NODIG

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 500 gram rundergehakt ( kip, kalkoen of varken)
  • 1/2 dunne prei
  • 1/2 oranje paprika
  • eetlepel kappertjes
  • handje olijven
  • 5 ansjovis
  • gedroogde Provençaalse kruiden of ander tijm en oregano
  • nigella zaadjes of zwarte sesam zaad of maanzaad
  • salade

DOEN

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  • Start dan met het klaar maken van het gehakt. Snij de prei in dunne plakjes, de paprika in kleine stukjes, de ansjovis in stukjes en doe ze samen met het gehakt in een schaal. Voeg erbij de olijven, gedroogde kruiden en kneed dit met je handen goed door elkaar.
  • Neem een siliconen vorm en vet deze in met een olie. Rol iedere plak bladerdeeg uit tussen een vel huishoudfolie en gebruik de helft van het bladerdeeg om een vorm te vullen. Verdeel met een lepel het gehakt over de vormen en druk het aan. De laatste lapjes bladerdeeg leg je op het gehakt en druk samen. Strooi er nigella zaad op het bladerdeeg en zet de vorm in de oven voor ca 25 minuten, net zolang dat je ziet dat het bladerdeeg bruin kleurt.
  • Ondertussen was je een sla, dep deze droog en snij ‘m op in repen. Verdeel over de salade een dressing van een mix van zwarte olijven tapenade aangelengd met olijfolie. En leg hier bovenop de 3 of 2 bladerdeeg bollen gevuld met het gehakt.

TIPS

Zelf een tapenade malen? De veelzijdige smaakmaker: tapenade

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Pastinaak chips, puree met kruiden en eend
volgende recept
Konijnen boutjes met rijst en groenten in de wok

Heb je deze al gezien?

Gehakttaart met pastinaak, courgette en zoete aardappel

Groenten hartige taart

Blad van de zoete aardappel in een risotto

Deze spareribs marineer en gaar je op 125...

Snoep verstandig…..gebruik een blik kidneybonen!

Kruidentulband met een zachte geitenkaas

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen