Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestKip en kalkoenSmaakmakersWerken met een siliconen vorm

Kippenlevers paté als voorafje

Kippenlevers paté als voorafje. Deze kerst aan het voorbereiden. Dit voorafje kun je ruim van te voren maken én is zo klaar! Nb ook als hapje te verwerken bij een borrel.

Kippenlevers paté als voorafje

Print
Personen: 4 tot 6 als voorafje Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 350 gram kippenlevers
  • 1 kleine ui
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • stukje rode peper
  • takje verse salie
  • takjes verse platte peterselie
  • eetlepel tijm
  • 50 gram lactose vrij boter
  • grote eetlepel ghee

DOEN

  • Start met het fijn snijden van de ui, knoflook en rode peper.
    Neem een stoofpan, één met een dikke bodem, verwarm de 50 gram boter, bij het kleuren van de boter bak je de kippenlevers kort, 4 minuten, om en om. Haal de levers uit de pan. Een beetje rosé is geen probleem.
  • In dezelfde boter bak je de ui, knoflook en rode peper, fijn gesneden. Strooi er kurkuma en zwarte peper erbij. Roer goed door elkaar heen, zet het vuur zachter en laat voor 10 minuten stoven. Doe dan de kruiden erbij. Roer goed door elkaar heen. Doe de gewassen kappertjes erbij. Roer door elkaar. Tip! Doe er een klein scheutje balsamico azijn, cognac of rode wijn bij.
    Nu doe je de gebakken kippenlevers erbij. Roer goed door elkaar.
  • Schep nu alles over in een blender of Nutribullit en pureer tot een mooi gladde massa.
    Neem een siliconen vorm voor 4 of 6. Vet ze in met een olijfolie. Schep de massa over in de 4 vormen. Druk aan. Smelt nu in dezelfde stoofpan een grote eetlepel de ghee. Gesmolten kun je de ghee schenken over de top van de vullingen. Zet de siliconen vorm weg in de koelkast. De toplaag stijft op en voorkomt verkleuring en schermt af.
  • TIP! Zet de siliconen, als de paté is afgekoeld, is de vriezer. Voor gebruik haal de paté uit de vormen en laat ze op kamer temperatuur komen. Rechtstreeks uit de koelkast en uit de vorm, komen ze gemankeerd er uit. Zoals op de foto.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten
volgende recept
Kipfilet gevuld met coppa en boerenkool pesto

Heb je deze al gezien?

Volkoren spelt oliebol met een krokante bite

Tapenade van rode bietjes

Dille mayonaise is lekker bij schelpdieren

Gezond en lekker deze kruiden én groenten mix

Een familiedag salade en dipsaus

Pompoen pannenkoekjes in blini dikte

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven