Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GrillenHistamine vrijVis

Sardientjes gegrild in een laagje speltmeel

Sardientjes gegrild in een laagje speltmeel. Koop ze op de markt of bij de visboer. Vraag of hij ze schoon wil maken als je dat niet ziet zitten zelf te doen. Spoel de sardientjes goed schoon, dep ze wat droog, rol ze door het meel en bak ze in een laagje olijfolie in een grill pan. En eet ze met een salade en zwarte pasta.

Sardientjes gegrild in een laagje speltmeel

Print
Personen: 2 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • ca 16 verse sardientjes
  • speltmeel
  • archaideolie of een andere bakolie

DOEN

  • Koop ze vers op de markt. Zijn de ingewanden eruit? Nee, doe het dan door met een scherp mes de onderkant open te snijden en de ingewanden eruit te halen. Was de sardientjes goed schoon.
  • Neem een bord en strooi daar een flinke laag speltmeel op. En rol de visjes door het meel, ze mogen wat vochtig zijn, want dan plakt het meel beter.
  • Doe een goede laag bak archaideolie in een grillpan en zet het vuur hoog zodat de olie flink heet wordt en leg de visjes in de pan. Draai ze regelmatig om totdat ze een bruine kleur hebben met een krokant laagje. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

TIPS

Ieder klein visje kun je gebruiken voor deze grill variant. En vergeet de citroen niet om boven je sardientjes uit te knijpen.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zoete aardappel tortilla
volgende recept
Siliconen vorm is er om mee te variëren

Heb je deze al gezien?

Pesto, dé smaakmaker voor gehakt

Groene asperges geroosterd met zeewier crème

Buffel sauté langzaam gegaard in de oven

Hoe je verschillende groenten kruid en samen roosterd?

Deze kruidige gehaktbal gaart in z’n eigen vet

Pesto met artisjok en walnoten

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen