Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenGroentenHistamine vrijKruidenmix maak je zelfNiet weggooien, maar verwerken!Stomen in een (pasta) pan

Paarse bonen met kool en paprika gestoomd

Paarse bonen met kool en paprika gestoomd op smaak met olijfolie en een kruidenmix (oa met het blad van radijs, peterselie, blad van de Nieuw-Zeelandse spinazie, hazelnoot meel, knoflook en olijfolie). Samen met gebakken ui, braadworst en afgeblust met witte balsamico azijn. Nb de kleur van de bonen en paprika verdwijnt tijdens het stomen!

Paarse bonen met kool en paprika gestoomd

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 200 gran paarse bonen
  • een stuk paars-rode kool
  • 2 paarse paprika
  • een grote eetlepel Kalamata olijven
  • 2 braadworsten
  • 1 ui in ringen gesneden
  • een scheut wille balsamico azijn
  • 8 bladeren schoongespoeld van een eikenblad salade

DOEN

  • Start met het in kleine stukjes snijden van de bonen, kool en paprika. Leg de groenten in de inzet van een stoommachine of inzet van een pasta pan. Stoom de groenten in 20 minuten max. In een pasta pan kan het korter: 13 minuten.
  • Maak een dressing van een kruidenmix ( of pesto) en een olijfolie. Meng de warme gestoomde groenten met de dressing. Klaar.
  • Terwijl de groenten stomen, bak je de ui en de braadworst samen. Doe er een eetlepel olijven bij, meng ze goed door de ui/worst mix. Blus na 10 minuten dit af met een scheut witte balsamico azijn.
  • Maak het bord op door eerst op ieder bord 4 bladeren van de eikenblad er op te leggen, in het midden de ui/worst mix en de groenten mix er om heen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite
volgende recept
Makkelijk deze gegrilde kip met groenten

Heb je deze al gezien?

Buiten bonen met zachte geitenkaas gepureerd

Couscous van kamut volkoren met groene kool

Deze paarse radijs is geroosterd

Kip gehakt op smaak met oa Ras el...

Kabeljauw met venkel gestoofd in de oven

Kurkuma zuurkool met zoete aardappelpuree

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven