Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenGroentenHistamine vrijKruidenmix maak je zelfNiet weggooien, maar verwerken!Stomen in een (pasta) pan

Paarse bonen met kool en paprika gestoomd

Paarse bonen met kool en paprika gestoomd op smaak met olijfolie en een kruidenmix (oa met het blad van radijs, peterselie, blad van de Nieuw-Zeelandse spinazie, hazelnoot meel, knoflook en olijfolie). Samen met gebakken ui, braadworst en afgeblust met witte balsamico azijn. Nb de kleur van de bonen en paprika verdwijnt tijdens het stomen!

Paarse bonen met kool en paprika gestoomd

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 200 gran paarse bonen
  • een stuk paars-rode kool
  • 2 paarse paprika
  • een grote eetlepel Kalamata olijven
  • 2 braadworsten
  • 1 ui in ringen gesneden
  • een scheut wille balsamico azijn
  • 8 bladeren schoongespoeld van een eikenblad salade

DOEN

  • Start met het in kleine stukjes snijden van de bonen, kool en paprika. Leg de groenten in de inzet van een stoommachine of inzet van een pasta pan. Stoom de groenten in 20 minuten max. In een pasta pan kan het korter: 13 minuten.
  • Maak een dressing van een kruidenmix ( of pesto) en een olijfolie. Meng de warme gestoomde groenten met de dressing. Klaar.
  • Terwijl de groenten stomen, bak je de ui en de braadworst samen. Doe er een eetlepel olijven bij, meng ze goed door de ui/worst mix. Blus na 10 minuten dit af met een scheut witte balsamico azijn.
  • Maak het bord op door eerst op ieder bord 4 bladeren van de eikenblad er op te leggen, in het midden de ui/worst mix en de groenten mix er om heen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Mossel maaltijd soep
volgende recept
Makkelijk deze gegrilde kip met groenten

Heb je deze al gezien?

Zeewolf en rode zeebaars met geroosterde groenten

Zwarte pasta met een kruidenmix en garnaaltjes

Een zalm variatie als starter…

Een familiedag salade en dipsaus

3 bonen schotel met zoete aardappel puree

Pompoen pannenkoekjes in blini dikte

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen