Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefGlutenvrijMeelVegetarisch

Spinazie boekweitpannenkoekjes

Spinazie boekweitpannenkoekjes eet je als een wrap, gevuld met je paprikasaus en baby spinazie. Lekker bij de anti verkoudheid soep!

Spinazie boekweitpannenkoekjes

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 ei en water
  • 5 stengels wilde spinazie
  • eetlepel gedroogde rode paprika (Turekse winkel)
  • rode paprikasaus of een andere tapenade/ pesto
  • baby spinazie

DOEN

  • Doe de 100 gram meel in een schaal. Breek het ei er boven en roer deze langzaam door het meel. Vul aan met water net zo lang totdat je een soepel beslag hebt.
  • Was 5 kleine bladeren van de wilde spinazie en snij ze fijn inclusief de stengel. Doe ze door het beslag. En de eetlepel gedroogde paprika, roer het goed door elkaar. Laat even staan, het beslag wordt wat dikker. Voor dunne pannenkoekjes heb je een soepel beslag nodig en dus meer water.
  • Verwarm een koekenpan en doe er een beetje olie of boter in. Pas als de pan goed heet is, schep je met een soep lepel het beslag in de pan, draai de pan rond zodat het beslag zich verspreidt. Met 100 gram boekweitmeel heb je 5 pannenkoekjes.
  • Neem een pannenkoek en besmeer één kant met de rode paprika saus en leg er aan 1 kant de baby spinazie. Rol op en snij de warp door midden. Lekker bij een soep.

TIPS

De rode paprika saus? Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Roerbak groenten met wilde gerookte zalm
volgende recept
Bladerdeeg met verse kruiden als basis

Heb je deze al gezien?

Groenten hartige taart

Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten

Gluten en histamine vrije mandarijnen cake

Blad van de zoete aardappel in een risotto

Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden

Asperge soep met room en daslook

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen