Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenKaasNoten en zaden

Stamppot van waterkers en zoete aardappel

Stamppot van waterkers en zoete aardappel. Waterkers voeg je rauw aan de stamppot toe. De olijfolie en kaas maakt het smeuïg. De specerijen geven smaak.

Stamppot van waterkers en zoete aardappel

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 2 grote zoete aardappels
  • bos waterkers
  • stukje verse gember
  • knoflook
  • verse kurkuma
  • gele hete peper
  • 150 gram geraspte kaas
  • walnoten
  • olijfolie

DOEN

  • Schil de zoete aardappel en snij het in stukken, voeg toe in een pan met kokend water en blancheer voor ca. 8 minuten tot de aardappel zacht is, genoeg om te stampen. Voeg 2 eetlepel olijfolie toe en stamp tot een grove massa.
  • Schil en snij de gember, knoflook, kurkuma en gele peper in kleine stukjes. Voeg toe aan de stamppot. Vergeet de walnoten niet, in stukjes gehakt, toe te voegen. Roer dit goed door de stamppot heen.
  • Snij de waterkers in stukjes. Gebruik de steeltjes voor in de stamppot. Een deel van de blaadjes gebruik je als bedje om de stamppot op te presenteren. Snij het restant van de blaadjes fijn en voeg nog toe aan de stamppot.
  • Nb. Je kunt nog extra kruidenzout en oregano toevoegen aan het eind.

 

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden
volgende recept
Patisson gebakken in een boekweit beslag

Heb je deze al gezien?

Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen...

Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt

Zeevruchten mix met veel groenten en kruiden

Met verse walnoten een kruidenmix

Gluten en histamine vrije mandarijnen cake

Speltquiche met pompoen en geitenkaas

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen