Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenKaasNoten en zaden

Stamppot van waterkers en zoete aardappel

Stamppot van waterkers en zoete aardappel. Waterkers voeg je rauw aan de stamppot toe. De olijfolie en kaas maakt het smeuïg. De specerijen geven smaak.

Stamppot van waterkers en zoete aardappel

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 2 grote zoete aardappels
  • bos waterkers
  • stukje verse gember
  • knoflook
  • verse kurkuma
  • gele hete peper
  • 150 gram geraspte kaas
  • walnoten
  • olijfolie

DOEN

  • Schil de zoete aardappel en snij het in stukken, voeg toe in een pan met kokend water en blancheer voor ca. 8 minuten tot de aardappel zacht is, genoeg om te stampen. Voeg 2 eetlepel olijfolie toe en stamp tot een grove massa.
  • Schil en snij de gember, knoflook, kurkuma en gele peper in kleine stukjes. Voeg toe aan de stamppot. Vergeet de walnoten niet, in stukjes gehakt, toe te voegen. Roer dit goed door de stamppot heen.
  • Snij de waterkers in stukjes. Gebruik de steeltjes voor in de stamppot. Een deel van de blaadjes gebruik je als bedje om de stamppot op te presenteren. Snij het restant van de blaadjes fijn en voeg nog toe aan de stamppot.
  • Nb. Je kunt nog extra kruidenzout en oregano toevoegen aan het eind.

 

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden
volgende recept
Patisson gebakken in een boekweit beslag

Heb je deze al gezien?

Kruidentulband met een zachte geitenkaas

Bananenbrood met pecannoten, boekweit en havervlokken

Fattoria La Vialla bestel je online en bezorgd

Geblanceerde groenten met saus in een volkoren wrap

Hartige taart van boekweit, zachte geitenkaas en artisjok

Koude perzik met appel en geroosterde honing amandel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een zomerse avond met een mezze van vis

  • Puree met geitenkaas, room, peterselie en peper

  • Groene soep met andijvie, radijs blad, spruiten en bloemkool

  • 7 Uiensoep met gekiemde bonen en uitgebakken spekjes

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven