Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenHistamine vrijHummus en pureeKerstSmaakmakers

Tapenade van diepvries tuinbonen

Tapenade van diepvries tuinbonen maak je om te beginnen door bevroren bonen te pellen. Deze tapenade is het lekkerst als je de buitenste schil van de tuinbonen eraf haalt. Met een staafmixer wordt het een lekkere tapenade of een mousse afhankelijk van hoe lang je het pureert. Lekker bij een lunch of als een begeleider bij gegrild vlees of als onderdeel van een salade.

Tapenade van diepvries tuinbonen

Print
Personen: 4 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1 zak tuinbonen diepvries
  • steeltjes en blad van de platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • eetlepel pompoenpitten pasta
  • eventueel wat schil en sap van een citroen
  • wat zeezout
  • theelepel zwart sesamzaad
  • eetlepel extra virgine olijfolie

DOEN

    • Haal van alle boontjes het vliesje af door op de boon te drukken, het groene binneste komt er dan gemakkelijk uit.
    • Blanceer de tuinboontjes 3 minuten in kokend water (met zout) of zet ze met een laagje water in een schaal, afgedekt, voor 3 minuten in de magnetron.
    • Giet het water af en laat de boontjes afkoelen.
    • Pureer de bonen met een fijn gesneden knoflook, de pompoenpitten pasta en peterselie met een scheut olijfolie tot een grove pasta. Wil je meer een mousse? Doe er dan meer olijfolie bij of een eetlepel kwark/yoghurt/creme fraiche. Proef wat je zelf lekker vind.
    • Doe er een eetlepel sesamzaad bij en roer het goed door de puree, voor een lekkere bite.
    • Je kunt er ook geraspte citroen schil en sap aan toevoegen, dan maak je de puree fris en zurig, lekker bij vis.

 

TIPS

En voor een lunch als onderdeel van een bord gecombineerd met biet in yoghurt, wat olijven, zachte schapenkaas en 3 stukjes bio varkenvlees gerold in een plakje spek, gebakken

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een borrelhap van cavolo nero met feta
volgende recept
Peen, pastinaak en zoete aardappel gestoomd

Heb je deze al gezien?

Bladerdeeg gevuld met gestoomde spinazie en roquefort

Pittige 4 uien pesto, puur en als een...

Pannenkoek van druivenpitmeel?

Doperwten sla soep is zo klaar

Schotel van gestoomde- en gegrilde groenten

Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen