Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierHistamine vrijMeel

Uientaart maak je met veel ui, prei en knoflook

Uientaart maak je met veel ui, prei en knoflook. In Frankrijk een bijgerecht- de pissaladière. Gebruik er (spelt) bladerdeeg voor. Stoof de ui, prei en knoflook en verdeel dit afgekoeld over bladerdeeg. Maak het af met olijven en ansjovis. Te verdelen in grote- of kleine stukken, koud en warm lekker!

Uientaart maak je met veel ui, prei en knoflook

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 500 gram diverse uien en prei, verse platte peterselie
  • 3 plakjes spelt diepvriesbladerdeeg (EkoPlaza)
  • 1 theelepel gedroogde tijm of verse tijmblaadjes
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie
  • 100 gram groene of zwarte olijven zonder pit

DOEN

  • Snij alle uien en prei in fijne ringen. Neem een pan en giet er een scheut olijfolie in en bak de uien, op een zacht vuur, licht bruin. Schep af en toe om. Laat ze afkoelen.
  • Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  • Neem een vel bakpapier en leg de 3 vellen ontdooit bladerdeeg erop en plak ze aan elkaar tot een rechthoek. NB laat 2mm randjes van het deeg over elkaar heen en druk aan. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 15 x 20 cm. Schuif het bakpapier met bladerdeeg op de bakplaat. Kerf met de achterkant van een mes een rand van 2 cm breed in langs zijkanten van het deeg, zodat er een lijst ontstaat.
  • Verdeel het afgekoelde uienmengsel over het deeg. Bestrooi met de tijm. Verdeel ansjovisfilets over het uienmengsel en de in plakjes gesneden olijven.
  • Bak de uientaart 20 minuten tot de taart en goed gekleurd uitziet.

TIPS

Eet er een soep bij en je hebt een goede lunch. Bv zoals hier een pompoensoep.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Chocolade koek van spelt- en amandelmeel
volgende recept
Spelt bladerdeeg gebruik je voor hartige taarten, borrelhapjes en quiches

Heb je deze al gezien?

Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel

Ras El Hanout over de witlof, snijboon en...

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Hertenbiefstuk met een saus van paprika en balsamico

Zomer soep van komkommer en bleekselderij

Speltquiche met pompoen en geitenkaas

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen