Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijVlees

Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta

Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta. Dit gehakt is op smaak gemaakt met paprika, kappertjes, bosui, tijm, knoflook en pesto. Dit is goed door elkaar heen gekneed en tot 2 langwerpige ballen gevormd. Gerolt in een plak porchetta en opgebonden. Even rondom gebakken in een stoofpan en vervolgens verder gegaard 25 minuten in een hetelucht oven.

Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta

Print
Personen: 2 Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 300 gram gehakt
  • 1/3 paprika
  • 1 bosui
  • 1 teen knoflook
  • eetlepel kappertjes, schoongespoeld zodat het zuur er af is
  • oregano
  • kruidenzout
  • eetlepel pesto
  • roomboter en olijfolie
  • GROENTEN MIX: broccoli, groenen kool, pastinaak en bosui

DOEN

  • Doe het gehakt in een kom. De paprika snij je in fijne stukjes, de kappertjes, de knoflook en bosui fijn gesneden doe je bij het gehakt. De kruiden, zout en pesto ook en kneed, met je handen, dit goed door elkaar. Vorm er 2 langwerpige ballen van.
  • Rol beide ballen ieder in een plak porchetta en bind rondom met bindtouw het vast. Zet weg totdat je ze aanbraadt.
  • Neem een stoofpan en doe er 10 gram boter en een eetlepel olijfolie in, als deze samen gesmolten zijn leg je er de gehaktballen in. Braad ze rondom aan zodat ze een mooi bruin kleurtje hebben. Deksel op de pan en zet de pan midden in de voorverwarmde heteluchtoven, op een rooster, op 170 graden. In 25 minuten is je gehakt gaar.
  • De groenten mix is één van mijn lieveling recepten, makkelijk en heel gezond deze mix met olijfolie en kruiden. Ook deze schaal gaat samen de oven in met het gehakt. Is de pan met gehakt te groot dan kun je deze groenten mix ook stomen in een pasta pan, ook dat is makkelijk en heel gezond.

TIPS

Een idee hoe makkelijk je groenten stoomt in een pasta pan? Zie Stomen in een pasta pan

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een groenten quiche in rauwe ham
volgende recept
Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

Heb je deze al gezien?

Peterselie pesto kleurt je omelet groen

Kruidige soep van gegrilde paprika en pompoen

Groene omelet met groenten

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Koude lunch quiche glutenvrij

Teff, Eenkoren, Kamut en Emmer volkorenmeel pizza bodem

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen