Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierGlutenvrijLactose armMeel en rijst

Stevig brood zonder gluten of lactose

Stevig brood zonder gluten of lactose. Zin in lekker brood blijft en dan wel zonder gluten vandaag de dag. Dus nam ik alles uit de kast wat gluten laag/vrij is. Eerst het meel met vlokken gemend, toen de zaden, daarna baksoda, olijfolie, zout en geiten yoghurt. Het brood kwam knapperig uit de oven!

Stevig brood zonder gluten of lactose

Print
Personen: 6 Bereiding: 60 minuten

NODIG

  • 430 gram mix van boekweit- en teff meel, boekweit- en teff vlokken, emmer volkoren meel, havervlokken en psyllium vezels
  • 100 gram hennepzaad, gebroken lijnzaad, amandelmeel, hazelnootmeel
  • 2 theelepels baksoda
  • 1/2 theelepel roze Himalayazout
  • eetlepel olijfolie
  • wat citroensap
  • ca. 300 ml geiten yoghurt en nog wat om het brood in te smeren
  • glas water
  • nog wat sesamzaadjes

DOEN

  • Gebruik een grote kom en doe hier eerst alle vlokken en meel in. Schep het goed door elkaar heen met een houten spatel.
  • Doe dan de zaden en notenmeel erbij. Schep het opnieuw goed door elkaar heen.
  • Dan volgt het baksoda en zout, schep dit goed door mix heen.
  • Dan de olijfolie er bij, een glas water en de yoghurt. Schep eerst het vocht door de mix heen, het wordt plakkerig. Ik heb het deeg gekneed met mijn handen tot het bijna één bol was. Wat extra water hielp! Nog even gekneed en geduwd en in een lang plat brood gevormd.
  • Het brood op bakpapier gelegd. De heteluchtoven voorverwarmd op 200 graden.
    Ondertussen het brood ingesneden, ingesmeerd met een laagje yoghurt en bestrooid met sesamzaadjes.
    Oven op temperatuur? Met papier en al op het rooster gezet voor 50 minuten.
    Na 5 dagen is nog steeds stevig, wel wat droog. Even toasten dat helpt!
  • Nb. de geiten yoghurt is niet ‘echt’ glutenvrij. Ik kan deze hebben en vind het meer smaak heeft dan echte lactose vrije: een keuze.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks
volgende recept
Warme linzensalade met NZ spinazie en mizuna en zalm

Heb je deze al gezien?

Aspergers risotto met kruiden en zalm

Spinazie boekweitpannenkoekjes

Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix

Een kruidenmix voor je pizza bodem

Artisjokpesto met platte peterselie

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven