Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FavorietNoten en zadenPesto en tapenadeSnel op tafelVis

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1. Een doelgerichte en gevulde tafel omdat één van de eters ‘tongbranden’ heeft, waardoor veel niet smaakt of beter, niet te eten is. Variaties in pure smaak en naar veel smaak. Zie ook Mezze 2 & 3

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Print
Personen: Minimaal 4 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • ANSJOVIS SAUS
  • potje uitgelekte ansjovis
  • 1/3 bosje peterselie
  • 5 takjes salie
  • een grote bosui
  • 2 tenen knoflook
  • wat zwarte peper
  • een kopje olijfolie, extra vierge
  • LANDKRAAL PESTO
  • 1 zak landkraal RECHTSTREEX.nl
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1/3 bosje peterselie1 knoflook stengel
  • 2 grote theelepels kappertjes (afgespoeld)
  • 1/2 kleine theelepel zeezout

DOEN

 Ansjovis saus:

  • Gebruik een NutriBullet of een blender, staafmixer. Doe al de ingrediënten in een hoge kom.
  • Start met de olie uit het potje weg te gieten, doe in de kom. Snij de knoflook grof, de peterselie in stukken, de salie ook, de bosui in ringen. Doe ze afwisselend in de kom. Vergeet niet wat peper er bij te strooien. Giet er een kopje olijfolie bij en pureer tot een mooie gladde massa. Zet weg in de koelkast. NB ook een lekkere saus door de pasta, en over gestoomde groenten.

  Landkraal pesto:

  • Start met het in stukken snijden van de landkraal. Snij de knoflook stengel in ringen. De peterselie in stukken. Spoel de kappertjes af zodat het zure eraf is.
    Doe afwisselend de verschillende ingrediënten in een hoge kom en pureer tot een stevige pesto. Zet weg tot gebruik.
    Nb Hou je over van de pesto, doe het over in een afsluitbaar bakje en gebruik het op je pizza, door de soep, pasta en aangelengd met olijfolie als dressing over je salade.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Daslook pesto vers gemaakt in mei
volgende recept
Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 2

Heb je deze al gezien?

Paarse bataat met zuurkool uit de oven

Caldo verde met mosselen en een glas wijn

Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden

Teff lunch pannenkoek met kruiden

Een zomerse avond met een mezze van vis

Een soep of saus of een pesto van...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen