Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijHummus en pureeSnel op tafelVegetarisch

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 2

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 2. Het vervolg aan smaken. Nu een rode uiencompote met voorgebakken groene kikker- erwten falafel, die je later even kort verwarmt in de oven. Dat kun je ook met de uiencompote doen, die koud trouwens ook lekker is. 

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 2

Print
Personen: Minimaal 4 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • RODE UIENCOMPOTE:
  • 5 kleine rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 rode peper
  • scheut balsamico azijn Frattoria La Vialla
  • scheut granaatappel jus GreekFoodTales.com
  • mespunt gefermenteerde knoflook EkoPlaza
  • GROENE KIKKER- ERWTEN FALAFEL
  • 1 pak 500 gram kant en klaar falafel mix RECHTSTREEX.nl

DOEN

             Rode uiencompote:

  • Start met het schillen en in kleine stukjes snijden van de ui. Snij ook de knoflook en rode peper fijn.
    Neem een pannetje met dikke bodem waar je lang mee kunt stoven. Verwarm het pannetje zachtjes en doe er een grote eetlepel olijfolie bij, de fijn gesneden knoflook en rode peper. Doe er wat kurkuma en zwarte peper bij en roer goed door elkaar heen. Laat even zachtjes stoven.
  • Doe dan de uien erbij, roer goed door de olijfolie heen. De uien kleuren wat geel van de kurkuma. Doe dan een grote eetlepel balsamico erbij en een eetlepel granaatappel jus erbij. Roer goed door elkaar heen en zet het vuur hoger zodat het borrelt. Zet dan het vuur op z’n zachts, eventueel een warmhoudt plaatje onder de pan, als het te hard borrelt. Deksel op de pan en laat de uienmix een uurtje stoven. Roer zo af en toe en kijk of het niet te hard of te zacht gaat.
    Zet het vuur uit en laat afkoelen. Koud als warm lekker!

             Groene kikker-erwten falafel:

  • Ontdooi de falafel mix en vorm er platte ronde vormen van. Bak ze in hete olijfolie voor ca 3,5 minuut, om en om. Zet weg in een glazen  schaal. Verwarm voor gebruik de oven voor op 180 graden en zet de schaal 10 minuten erin.

TIPS

Rechtstreex? https://www.rechtstreex.nl/ Frattoria La Vialla Fattoria La Vialla bestel je online en bezorgd GreekFoodTales https://www.greekfoodtales.com/

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1
volgende recept
Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 3

Heb je deze al gezien?

Lamsfilet in een romige kruiden saus

Kruidenolijfolie is een smaakmaker

Zomerse geroosterde groenten en Halloumi

Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere...

Wilde eendenboutjes stoof je in ganzen vet

Een test deze chocolade taart met noten

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen