Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijHummus en pureeKruidenmix maak je zelfPesto en tapenadeSauzen

Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto

Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto.  Een snel klaar, gezond, gevarieerde smaakmaker, die je veelzijdig kunt gebruiken. Als in de pasta met peterselie of met Labneh (uitgelekte yoghurt) met winterpostelein als side dish. Op de pizza ipv de tomatensaus als je histamine vrij wilt eten. Als beleg op een cracker of je volkoren boterham.

Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto

Print
Personen: 10 als bijgerecht Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 1 bos waterkers
  • 10 stengels koriander
  • 8 groene olijven zonder pit
  • kappertjes
  • 2 artisjok harten
  • stukje verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • verse kurkuma
  • verse 1/2 rode peper
  • een goede olijfolie

DOEN

  • Snij de waterkers en koriander grof in stukken. De olijven in ringen. De gember, kurkuma en knoflook in stukjes.
  • Neem een hoge kan of de kan van de Nutribullit en doe de ingrediënten afwisselend in de kom. Schenk er een flinke hoeveelheid, 4 eetlepels minstens, erbij in de kom en pureer met een staafmixer of met de Nutribullit.
  • Is de pesto mooi glad? Zoniet doe er nog wat olijfolie bij en schep die er door heen.
  • Doe de pesto over in een bakje wat je goed kunt afsluiten, want dan blijft deze lang goed in de koelkast.
  • Meng deze pesto met peterselie door de pasta. Of meng het met 4 eetlepels Labneh en winter postelein tot een bijgerecht bij je geroosterde groenten of vlees of vis. Ook lekker op je cracker, boterham!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Oranje en paarse zoete aardappel met pastinaak stamppot
volgende recept
De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes

Heb je deze al gezien?

Zoete aardappel met oa rode en groene kool

Een kruidige pastinaak puree

De kalamata saus voor vis en vlees, ja...

Bladerdeeg gevuld met gestoomde spinazie en roquefort

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de...

Gevulde paprika met zoete aardappel en pastinaak

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen