Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijRoosteren in de oven

Wilde spinazie, groene kool en bloemkool geroosterd

Wilde spinazie, groene kool en bloemkool geroosterd. Pastinaak, olijven en broccoli zitten ook in de groene groenteschaal. Kurkuma, zwarte peper, rode hete peper met olijfolie zijn de smaakmakers. Rooster de groenten voor 18 minuten op 180 graden in een heteluchtoven.

Wilde spinazie, groene kool en bloemkool geroosterd

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1/3 bloemkool
  • 2 stronkjes wilde spinazie
  • 1/3 groene kool
  • 1 stuk broccoli
  • 1 pastinaak
  • groene olijven
  • 2 grote eetlepels olijfolie- extra virgine
  • grote theelepel kurkuma
  • theelepel zware peper
  • wat gedroogde rode hete peper (of 1/3 vers en fijngesneden)

DOEN

  • Neem een grote glazen schaal. Was de wilde spinazie en haal de stevige stengel uit het blad. Snij de groene kool, broccoli en bloemkool in kleine stukken. Schil de pastinaak en snij ‘m op in kleine stukjes. De olijven in 3 ringen. Doe alle groenten in de schaal en hussel ze goed door elkaar heen.
  • Strooi over de groenten kurkuma poeder, zwarte peper en de gedroogde hete peper. Besprenkel de groenten met een olijfolie en schep nu alles goed door elkaar zodat alle groenten een laagje olie hebben.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal in  het midden van de verwarmde oven voor 18 minuten. Je groenten zijn gaar.
  • Op het bord met de geroosterde groenten zijn 2 gebakken venkelworstjes toegevoegd.
  • Nb. Neem minstens 300 gram groenten per persoon. Voor 2 gaat het makkelijk in een schaal. Voor meerdere personen leg je een vel bakpapier op het bakblik en verdeel je de groenten daar over heen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel
volgende recept
Een snelle groentedressing? Zo maak je het!

Heb je deze al gezien?

Groene pompoen verwerk je na het stomen in...

Zwarte pasta met een kruidenmix en garnaaltjes

Dille mayonaise is lekker bij schelpdieren

Kurkuma zuurkool met zoete aardappelpuree

Peterselie pesto kleurt je omelet groen

Met verse walnoten een kruidenmix

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen