Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

MeelSauzenVegetarisch

Yoghurt-mayo kruidenmix

Yoghurt-mayo kruidenmix. Maak deze mayomix zelf en je weet wat er in zit! Veelzijdig te gebruiken bij gegrild vlees, vis en groenten. En in een pita broodje met de overgebleven geroosterde groenten van de dag ervoor. 

Yoghurt-mayo kruidenmix

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • eetlepel verse salie
  • theelepel tijm
  • 1 grote teen knoflook
  • eetlepel kappertjes
  • 1 verse curcuma
  • wat zwarte peper
  • 1/3 rode peper
  • 2 stengels waterkers
  • 3 stengels mizuna
  • 1/2 kleine theelepel olijfolie

DOEN

  • Meng om te beginnen de 2 eetlepels yoghuer met de 2 eetlepels mayonaise.
  • Doe al je kruiden en specerijen bij elkaar. De verse curmuma schil je en snij je in stukjes. Bij de rode peper haal je de hete pitjes eruit en snij het fijn. Knoflook maak je schoon en snij het fijn. Kappertjes spoel je even af met water zodat het zure eraf wordt gespoeld. Een klein beetje olijfolie bij de mix voor het pureren. Gebruik een kom of  het schaaltje van de staafmixer en pureren maar.
  • Doe de kruidenmix door de yoghurt-mayo mix en proef. Nog wat zout erbij?
  • Eet deze kruidenmix bij je gegrilde- of geroosterde groenten. Of als lunch in een pita broodje met de restjes van groenten van de dag ervoor.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg
volgende recept
Mizuna, lamsoor, waterkers, raapsteel en mosterdblad

Heb je deze al gezien?

Waterkers in een pannenkoek met pesto

Boekweitwrap gevuld en een groene soep, lunchgerechten

Een snelle groentedressing? Zo maak je het!

Kruidensaus van dille, bieslook en bosui

De verse vijgen met walnoten proef je in...

Deze simpele rode paprika saus geeft een salade...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen