Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfPesto en tapenadeVis

Zeekraal in je pesto en op een pizza

Zeekraal in de pesto en op een pizza. Onverwacht misschien, dit zoute zeekraal in een pesto te verwerken met ook nog eens ansjovis? Een betere pesto voor vis kun je niet maken! En om in stijl te blijven, ook zeekraal over de pizza heen. Nb De pizza heeft een als eerste een laag van deze pesto ipv tomatensaus.

Zeekraal in de pesto en op een pizza

Print
Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 50 gram zeekraal
  • 2/3 bos peterselie van de Oosterse winke
  • 2 tenen knoflook
  • 2 ansjovis
  • eetlepel kappertjes, gewassen
  • tijm
  • 1/2 theelepel kurkuma en -zwarte peper
  • gedroogde rode peper
  • 5 paranoten
  • olijfolie

DOEN

  • De pesto maak je door van de onderkant van de steeltjes de peterselie een 2 cm af te snijden. De steel en blad snij je gelijke stukjes. De knoflook en paranoten ook. De zeekraal snij je ook grof in stukken.
  • Neem nu een hoge kan en doe afwisselend de peterselie, zeekraal, knoflook, ansjovis, paranoten in de kan, totdat alles erin zit. Een flinke scheut olijfolie er over heen en pureer het tot een mooie crème. Hoe korter hoe grover. De smaak is zoutig door de zeekraal en ansjovis. Nb Kurkuma geeft de pesto een geweldige kleur groen.
  • Schep de pesto over in een afsluitbaar bakje en je hebt er een week plezier van.
  • Voor de pizza is deze pesto gebruikt om een eerst laagje aan te brengen en vervolgens belegt met courgette, rode ui, prei, bosui, paprika, garnaaltjes, tijm, ansjovis, olijven en zeekraal. Nb De pizza had als vanouds weer een zalige knapperige bodem.

TIPS

Wil je een recept voor een knapperige pizza bodem? Zie Spelt pizza met knapperige bodem

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Groenten soep met ballen, ouderwets lekker
volgende recept
Gozleme, avocado puree met groenten geroosterd

Heb je deze al gezien?

Met verse walnoten een kruidenmix

Rode poon, uienpesto, lamsoor met een 5 bonenschotel

Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij...

Broccoli, ui met kruiden gepureerd

Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

Labneh met veel kruiden is lekker bij veel!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen