Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijRoosteren in de ovenSnel op tafel

Zoete aardappel met oa rode en groene kool

Zoete aardappel met oa rode en groene kool. Verder met groene olijven, snijbonen, peterselie, knoflook, rode peper. Besprenkeld met olijfolie, gerapste geitenkaas en sesamzaad. Een doordeweekse groenten schotel om te roosteren in de oven. Erbij een kalfsvlees gehaktbal gebakken, bosuitjes toegevoegd en afgeblust met witte wijnazijn.

Zoete aardappel met oa rode en groene kool

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • Totaal 500 gram groenten:
  • 8 snijbonen
  • ca 80 gram rode kool
  • ca 80 gram groene kool
  • 8 olijven zonder pit
  • 1/2 zoete aardappel
  • teen knoflook
  • 1/3 verse rode peper
  • 10 stengels platte peterselie
  • olijfolie
  • geraspte geitenkaas
  • sesamzaad

DOEN

  • Weeg als je groenten samen zo’n 500 gram.
  • Van de rode en groene kool snij je een stuk af en die snij je vervolgens in reepjes. De snijbonen snij je in stukjes. De zoete aardappel schil je en verdeel je in dunne frietjes, de olijven snij je in ringen op. De knoflook en rode peper snij je in kleine stukjes. De peterselie was je en je haalt een stukje van de stengel af, snij dan vooral de stengel op in kleine stukjes.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden. De groentenschaal zet je midden in, op een rooster, voor 20 minuten.
  • Doe al je groenten samen in een ovenschaal en hussel vervolgens al je groenten door elkaar. Besprenkel de bovenlaag met olijfolie en geraspte kaas. Hussel dit goed door de groenten heen. Besprenkel opnieuw de groenten met olijfolie, geraspte kaas en sesamzaad. De schaal kan de oven in.
  • Ondertussen in 15 minuten een kalfsgehakt bal gebakken in olijfolie met wat boter. Toegevoegd, in ringetjes gesneden bosui en afbeblust met witte wijnazijn.

 

 

TIPS

Ps. Toegevoegd 2 afbeeldingen van de close-up groenten foto en hoe zo'n foto veranderd in een collage. Meer zien? Kijk bij COLLAGES

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Rauwe andijvie zoete aardappel stamppot
volgende recept
Raapstelen stamppot van zoete aardappel en verse kurkuma

Heb je deze al gezien?

Bonduelle bonenmix hummus

Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere...

Teff, Eenkoren, Kamut en Emmer volkorenmeel pizza bodem

Winter postelein heeft een bite

Een groene kruiden saus om te dippen bij...

Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen