Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel, bladerdeeg en rijst
    • Noten en zaden
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus, puree en spread
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel, bladerdeeg en rijst
    • Noten en zaden
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus, puree en spread
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijMeel, bladerdeeg en rijstVegetarisch

Bloemkool, paprika, ui en zoete aardappel in een deeglaag

Bloemkool, paprika, ui en zoete aardappel in een deeglaag, het idee komt uit de Indiase keuken. Zorg dat je olie goed heet is en een lepel die deze hitte aankan. Laat de groenten gebakken even uitlekken op papier en eet ze dezelfde dag nog want dan zijn ze lekker knapperig. Je kunt er een yochurtsaus bij maken al hebben we deze zo gegeten.

Bloemkool, paprika, ui en zoete aardappel in een deeglaag

Print
Personen: 8

NODIG

  • DE GROENTEN:
  • 400 gr diverse stevige groenten als bloemkool, zoete aardappel, ui, paprika, pompoen, broccoli, sperziboon.
  • HET BESLAG:
  • 200 gr speltmeel
  • 2 ei en water
  • eetlepel kerrie
  • eetlepel sesamzaad
  • 1/2 eetlepel gedroogde cayenne peper
  • 3 teentjes knoflook

DOEN

  • Zeef het meel in een kom, doe er de specerijen en fijn gesneden knoflook erbij en schep dit goed door.
  • Voeg er een ei en in gedeeltes water bij zodat je een soepel beslag hebt. Laat het beslag een half uurtje staan.
  • Snij alle groenten in vergelijkbare kleine stukjes 2,5×2,5 cm. Je kunt of alles door elkaar heen doen, of soort bij soort. Verwarm de olie in een hoge soeppan (of je frituurpan als je die hebt) tot 180 graden. Test uit of het voldoende heet is door er een stukje brood in de olie te doen en te zien of het snel naar de oppervlakte komt en rondom frituurt.
  • Schep de groenten door het beslag. Gebruik een metalen opschep lepel om het beslag met groenten in de olie te laten glijden. Je ziet dat de groenten elk hun eigen vorm aannemen. De groenten draaien om in de olie en na 5 minuten haal je ze eruit en laat ze uitlekken op papier. Ze moeten er mooi goud bruin uitzien en proef de eerste ze om te zien of ze goed doorbakken zijn.
  • Bak ze kort voor je ze gaat eten, mijn ervaring is dat de groenten dan het knapperigst zijn.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Spelt pizza met knapperige bodem
volgende recept
Chocolade koek van spelt- en amandelmeel

Heb je deze al gezien?

Groene pompoen verwerk je na het stomen in...

Wilde spinazie, groene kool en bloemkool geroosterd

Stamppot van waterkers en zoete aardappel

Uiensoep? Deze maak je iedere dag!

Kip in romige mosterdsaus met geroosterde bonenmix

Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Chocolademousse verstopt onder een tulband

  • Speciaal voor de Kerst- borrelhapjes bij een glas Sekt

  • Kerst en een kleurijke groenten ovenschotel

  • Feest toetje met chocolade mousse

Favorieten

  • Feest toetje met chocolade mousse

  • Kurkuma zuurkool met zoete aardappelpuree

  • Met radijsblad maak je een soep in een handomdraai!

  • Zeekraal in je pesto en op een pizza

Instagram

  • Een hartige snack voor ons 40jarig plein barbecue
  • Mediterraans Kreta eten is zon zee buiten eten en veelhellip
  • Homemade vacationdinners at Stavros lots of vegetables herbs myzithra andhellip
  • Colour your dinner plate! Kleurrijk avond eten Do it yourselfhellip
  • Zoet en pittig is deze stamppot van zoete aardappel boerenkoolhellip
  • Chocolade mousse zo gemaakt 4 eieren plak chocolade 72 kokoshellip
  • Met zuurkool en zoete aardappel maak je een zoetzuurpittige avondschotelhellip
  • How to pimp your vegetables pasta or lunch wrap? Makehellip
  • Roasted cauliflower sweat onion yellow pepper turnip in a oliveoilhellip
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen