Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestGlutenvrijMeelNoten en zadenWerken met een siliconen vorm

10x lekkers van chocolade, noten, zaden en havervlokken

10x lekkers van chocolade, noten, zaden en havervlokken. Grofweg 270 gram verdeeld over (teff-)meel, amandelmeel, stukjes paranoot/walnoot/cashew,  lijn-/sesam-/chaizaad, havervlokken. En verder om het een compact deeg te maken  honing, blue berry syrup en roomboter. Snel en makkelijk te maken!

10x lekkers van chocolade, noten, zaden en havervlokken

Print
Personen: 10x lekkers Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • teff meel of een ander meel, spelt, rogge en dan wel volkoren
  • amandelmeel
  • sesamsaad
  • lijnzaad
  • chiazaad
  • havervlokken
  • gemixed cashew/walnoot/paranoot. Ieder noot is bruikbaar, gebruik wat je in huis hebt.
  • scheut blue berry syrup (EkoPlaza)
  • theelepel honing
  • ca 30 gram roomboter in stukjes

DOEN

  • Gebruik een weegschaal! Weeg het meel ca. 70 gram, dan 40 gram havervlok, 30 gram lijnzaad, 30 gram chaizaad, 40 gram sesamzaad,30 gram amandelmeel, 30 gram een gehakte notenmix.
  • Doe alles in een kom en schep dit goed door elkaar heen. Voeg er aan toe een eetlepel honing en de scheut blue berry syrup. Schep opnieuw dit goed door de noten/meel/zaden mix heen. Voeg nu in 2 delen, in blokjes gesneden, de roomboter toe. Het resultaat mag een stevige plakkerige bal zijn. Rol deze langwerpig uit en snij in stukken.
  • Neem een siliconen vorm. Bij deze past een stukje deeg precies in de vorm. Vul de vormen met het deeg.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Op temperatuur? Zet de siliconenvorm er voor 20 minuten in. Haal de vorm eruit en laat afkoelen op een rooster. Na een half uurtje draai je de vorm om, op een blad en de 10x  lekkers komen er, soms met een beetje hulp, eruit.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Appelmoes zelf gemaakt is zo veel gezonder
volgende recept
Paarse bataat stampot met boerenkool, ui, noten en spekjes

Heb je deze al gezien?

Snel op tafel deze ‘vleesvervanger’

Een zalm variatie als starter…

Waterkers in een pannenkoek met pesto

Ras el Hanout door je pannenkoek?

Chocolade koek van spelt- en amandelmeel

Boekweit wrap met tapenade, rauwe ham en spinazie

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen