Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FruitWerken met een siliconen vorm

Taart van oa rogge meel, appel en vijgenjam

Taart van oa rogge meel, appel en vijgenjam, gemaakt in een siliconenvorm. Het deeg bestaat uit rogge volkoren-, boekweit-, spelt meel met zwart sesamzaad, cacao nibs en 2 eetlepels vijgenjam. In 15 minuten gebakken en op z’n kop laten afkoelen op het rooster. Deze taart vult en eet je gezond ’s ochtends bij een kop koffie of thee ’s middags.

Taart van oa rogge meel, appel en vijgenjam

Print
Personen: 8 Bereiding: 45 minuten

NODIG

  • 70gr boekweit
  • 70gr spelt
  • 160gr rogge volkorenmeel
  • 40 gr cacao nibs
  • 40 gr sesamzaad
  • theelepel baksoda
  • 2 kleine appels
  • 2 eetlepels (bio) vijgenjam

DOEN

  • Weeg je meel, zaad en nids af en doe ze samen in een grote schaal en schep goed door.
  • Schil de appels en snij ze stukjes.
  • Voeg aan het meelmengsel een theelepel baksoda toe, schep dit er goed door.
  • Verwarm water lauwwarm en giet hiervan ca 1 kopje water bij het meel. Schep het water goed door het meel heen zodat je vanzelf een kleffe ‘bal’ krijgt.
  • Doe nu de appel en jam erbij en schep ook deze er goed door, het deeg, heen dmv een pollelepel. Dit duurt even voordat de jam en appel zich door het deeg verdeeld.
  • Je kunt het deeg even laten rusten voor 20 min. Daarna schep je de kleffe massa over in een ingevette vorm. Dit kan een schaal zijn of zoals hier een siliconenvorm. Invetten doe je met kokosolie of boter.
  •  Druk het deeg goed aan. En omdat het klef is strooi je er wat roggemeel over zodat je makkelijker het deeg kunt aandrukken.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Peer met pastinaak is een vullende soep
volgende recept
Deze quiche kleur rood door de paprika pesto

Heb je deze al gezien?

Kippenlevers paté als voorafje

IJs van yoghurt met citroen

Zure kersen als ontbijt

Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex

Snoep verstandig…..gebruik een blik kidneybonen!

Chocolade koek van spelt- en amandelmeel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen