Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijHummus en pureePesto en tapenadeSnel op tafelVlees

Aardappel met ijspegel radijs puree en als tortilla

Aardappel met ijspegel radijs puree en als tortilla. Kruiden met mosterdblad en een kruidenmix maken de puree op smaak. Een deel wordt gemengd met 2 eieren en gebakken. Aan de puree is kort gestoofde buffel toegevoegd.

Aardappel met ijspegel radijs puree en als tortilla

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 600 gram aardappelen
  • 2 ijspegel radijs
  • 2 eetlepels olijfolie
  • tak verse salie
  • 3 takjes verse oregano
  • 2 stengels bosui
  • 6 takjes mosterdblad
  • 6 takjes waterkers
  • 6 takjes platte peterselie
  • 2 eieren
  • kurkuma en zwarte peper
  • zeezout
  • 4 bakringen
  • 1 pakje langzaam gestoofd pulled buffel vlees van Greekfoodtales.com

DOEN

  • Kook 1,5 liter water. En schil ondertussen de aardappelen. Schil de radijs. Snij de aardappel en radijs in stukken en doe ze in de pan met kokend water en toegevoegd zeezout. Kook voor ca 10 minuten.
  • Stamp de aardappelen met radijs of pureer ze, voeg er een flinke scheut olijfolie en schep dit goed door de mix heen.
  • Snij de salie, oregano, mosterdblad, waterkers, peterselie fijn en nog fijner door gebruik van een hakmes. Schep het met een kruidenmix goed door de aardappelen. Snij het mosterdblad fijn en doe bij de puree. Doe er eventueel een teen knoflook, fijngesneden, erbij.
  • Pak een schaal en schep een 1/2 van de puree hierin, breek 2 eieren erbij en schep door de aardappelen heen. Strooi er kurkuma, peper en zeezout er over en schep het er doorheen.
  • Voeg de pulled buffel toe aan de aardappel mix, schep er door heen en verwarm zachtjes. Schep de aardappelmix een paar keer door elkaar heen. Nb De aardappel mix kun je van te voren maken. Zet je vier ingevette ringen in een koekenpan en verdeel je de ei/aardappel mix over de ringen, druk ze aan. Bak ze tot het ei gestold is, dit duurt ca 15 minuten.
  • Opmaak? Een mooi donker rode sla, de helft van de stamppot met  2 gebakken tortilla.

 

TIPS

Griekse olijfolie, honing of buffel vlees? Zie http://Website: http://www.greekfoodtales.com.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een plak bloemkool met schapenkaas
volgende recept
Daslook pesto vers gemaakt in mei

Heb je deze al gezien?

Gestoofde zwarte linzen met feta

Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot

Een borrelhap van cavolo nero met feta

Een geraspte bloemkool salade is makkelijk en snel

Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel

Een kruidige pastinaak puree

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen