Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenRoosteren in de ovenSnel op tafel

Aardpeer, garnaaltjes en geroosterde rodekool

Aardpeer, garnaaltjes en geroosterde rodekool. Een snelle en makkelijk gerecht. De aardpeer is gepureerd, de groenten geroosterd in de oven en de garnaaltjes gemengd met een paprika pesto. In 25 minuten klaar.

Aardpeer, garnaaltjes en geroosterde rodekool

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 300 gram aardpeer
  • teen knoflook en stukje rode peper.
  • bakje Hollandse garnalen
  • paprika pesto(Fattoria La Vialla)of een andere
  • 300 gram rode kool, 1/2 rode paprika, 1/2 pompoen en een handje zwarte olijven
  • oregano, kurkuma en zwarte peper

DOEN

  • Start met het in reepjes snijden van de rode kool. De paprika in blokjes, zo ook de pompoen. Doe ze samen in een ovenschaal, hussel met je handen het door elkaar heen, doe er de olijven bij. Een flinke eetlepel olijfolie schenk je er over heen. Voeg er aan toe oregano, kurkuma, zwarte peper en kruidenzout. Schep goed door elkaar heen.
    Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet de schaal, éénmaal warm, voor 17 minuten erin.
  • Als de schaal de oven in gaat, kook je water, doe dit in een pan, voeg er een beetje zout aan toe en voeg de stukjes gesneden aardpeer erbij. Kook (blancheer) ze tot ze zacht zijn. Giet het water af, doe er een eetlepel olijfolie bij en stamp of pureer de aardpeer. Extra toegevoegd een teen knoflook en rode peper, in kleine stukjes gesneden.
  • Terwijl de aardpeer geblancheerd wordt, maak je in een schaal een mix van garnaaltjes met 2 eetlepels pesto. Zo die zijn klaar.
  • Neem een bord, maak in het midden een torentje van de aardpeer, de geroosterde groenten er om heen. De garnaaltjes verdeel je over de aardpeer en groenten.

TIPS

Een andere pesto? Dille pesto als de grote smaakmaker van je diner

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix
volgende recept
Teff lunch pannenkoek met kruiden

Heb je deze al gezien?

Paarse boerenkool als chips en als stamppot

Broccoli, ui met kruiden gepureerd

Scheermessen, kokkels en een stamppotje oa van zeekraal

Geblanceerde groenten met saus in een volkoren wrap

Geroosterde paprika en zoete aardappel soep

4 persoons salade geblancheerd en gegrild

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen