Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijMeel en rijstSnel op tafel

Gluten arme oliebollen, een test!

Gluten arme oliebollen, een test! Ieder Oudjaar weer zoiets. Bestel ik glutenvrij oliebollen online of maak ik ze zelf? Vorig jaar heb ik er diverse besteld en ze werden snel aan de vogeltjes buiten gevoerd, ik vond ze niet lekker. Zijn deze wel lekker? Ik ga ze zo eten. Wordt vervolgt!

Gluten arme oliebollen, een test!

Print
Personen: 4 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • VOOR 4 OLIEBOLLEN 100 gram biologisch meel van teff, emmer en tritordeum
  • theelepel baksoda ipv gist
  • theelepel psyllium poeder
  • theelepel kokos suiker
  • snufje Himalaya zout of een zeezout
  • 1 beker water

DOEN

  • Weeg het meel af, doe ze alle in een schaal. Voeg er de suiker, baksoda en zout toe, roer deze goed door het meel heen. Voeg het water in delen toe zodat er een stevig deeg is. Zet weg voorheen uurtje en afgedekt op een verwarming. Week ondertussen een handje rozijnen.
  • Haal het deeg van de verwarming, doe de gewelde rozijnen erbij, roer ze door het deeg. Voeg water toe zodat het deeg een soepeler beslag wordt! Stevig moet het beslag zijn anders valt de bal uiteen.
  • Verwarm 1,5 liter koolzaadolie in een pannetje. Schep met 2 eetlepels of een ijslepel het beslag uit de schaal en laat in het rustig in de hete olie vallen. Als de onderkant gaar is rolt de oliebol vanzelf om. Laat bakken en haal de bollen eruit, laat uitlekken op een paar laagjes papier op een schotel. Iedere bal heeft hete olie en 5 minuten nodig.
  • Proef! Is dit je eetbare oliebol voor 31/12/2022?
  • Resultaat? Iets mee zout erbij, rozijnen zitten er voldoende in, langer bakken omdat ze binnenin niet ‘gaar’ zijn. (Ze nog even kort, door midden gesneden, na gebakt)
  • NB. Deze bollen zijn door het Teff meel donker van kleur.
  • Wil je er 20 maken, dan heb je van de hoeveelheden 5x zoveel nodig dus 400 gram meel oa.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Chips van boekweit met kerrie als maaltijd versierder
volgende recept
Met wortel rasp maakt je deze pesto!

Heb je deze al gezien?

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

Bladerdeeg met verse kruiden als basis

Wilde spinazie door een gele risotto

Hartige taart van boekweit, zachte geitenkaas en artisjok

Snoep verstandig…..gebruik een blik kidneybonen!

Taart van havermout vlokken met spelt volkorenmeel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven