Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfMeelPasen?Pesto en tapenadeSmaakmakers

Artisjokpesto met platte peterselie

Artisjokpesto met platte peterselie op (spelt)bladerdeeg bij een uiensoep die naast uien ook gekiemde groenten er in heeft. De artisjok pesto is gemaakt met artisjokharten, peterselie, rode peper, knoflook, kurkuma en zeezout. De pesto gesmeerd op het uitgerolde bladerdeeg met bosui erover, olijven en in stukjes geknipte ansjovis. Erbij een 7 (prei, bosui, zoete ui, rode ui, gele ui, sjalot, platte peterselie, knoflook, rode peper met kurkuma) uiensoep.

Artisjokpesto met platte peterselie

Print
Personen: 2 of 4 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 2 vellen spelt bladerdeeg ontdooit
  • blik artisjok met harten
  • platte peterselie
  • 1/3 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 5 bosui
  • 6 groene olijven zonder pit
  • 1 ansjovis
  • olijfolie

DOEN

  • Gebruik een hoge kan of een beker van de nitribullit en doe er 6 in stukken gesneden artisjokhart in, 10 stengels platte peterselie gewassen en in stukjes gesneden, 1/3 rode peper in stukjes, zo ook de teen knoflook. Blender dit tot een smeuige massa.
  • Leg de 2 ontdooide vellen bladerdeeg op een vel bakpapier. Neem een plastic folie en leg dit over het bladerdeeg, rol ze met een deegroller samen verder uit. Maak een inkeping ongeveer 5mm van de rand, rondom, met een schep mes. Besmeer het uitgerolde bladerdeeg met de artisjokpesto. Snij de bosui in ringetjes en verdeel de in ringen gesneden olijven erover. Snij de ansjovis in kleine stukjes en verdeel die er ook over.
  • Neem het vel bakpapier en schuif deze op eenc rooster. Zet in de oven die voorverwarmt is op 220 graden. 15 minuten onder in en klaar is je bladerdeeg hapje bij de 7 uiensoep.

 

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Raapstelen stamppot van zoete aardappel en verse kurkuma
volgende recept
Hoe je verschillende groenten kruid en samen roosterd?

Heb je deze al gezien?

Boekweit wrap met tapenade, rauwe ham en spinazie

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de...

Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex

Uitgebakken Livar spekjes op je zuurkool schotel

Paprika pesto met garnaaltjes met aardappelkoek en groenten

Spelt pizza met knapperige bodem

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen