Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijPasen?SauzenStomen in een (pasta) pan

Groene asperges gestoomd en een eiersalade

Groene asperges gestoomd en een eiersalade. Gebakken ham en een zoete aardappel met een dressing van olijfolie, bosui en peterselie. De asperges stoom je samen met de zoete aardappel in een pasta pan in 20 minuten. En de eiersalade en peterselie/bosui dressing zijn zo klaar. 

Groene asperges gestoomd en een eiersalade

Print
Personen: 2 Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 500 gram groene asperges
  • 1 grote zoete aardappel
  • 4 plakken wat dikker gesneden beenham EIERSALADE:
  • 2 gekookte eieren
  • 2 eetlepels (bio) mayonnaise
  • 1 eetlepel dikke yoghurt
  • 6/8 takjes waterkers
  • theelepel kurkuma
  • DRESSING:
  • 4 stengel bosui
  • 1/5 bosje platte peterselie
  • een flinke scheut extra virgines olijfolie
  • wat kruidenzout

DOEN

  • Neem een pasta pan en doe er een laagje water in ca 2 cm. Zet het op een hoog vuur om te koken. Kookt het water, zet de inzet erin. Van de groene asperges haal je 2cm af van de onderkant, de zoete aardappel schil je en snij je in formaat frieten. Doe ze samen in de inzet, de deksel er op en met ca 10 minuten zijn ze gaar. De asperges hebben nog een bite, de zoete aardappel is zacht.
  • EIERSALADE: zo makkelijk om te maken. Je hebt nodig 2 eetlepels goede mayonaise, 1 eetlepel yoghurt, 1 teen knoflook fijngesneden, 6 stengels waterkers in kleine stukjes en 1 theelepel kurkuma die je samen mengt. Pel de gekookte eieren en snij ze in stukjes, die je vervolgens mengt door de mayo/yoghurt mengsel. Proef! Doe er eventueel wat peper en andere kruiden ( tijm, oregano) bij.
  • DRESSING: Snij de bosui op in ringetjes, de platte peterselie was je en die snij je op in kleine stukjes. Meng ze door elkaar en schenk er een flink scheut olijfolie bij, schep die er goed door heen. En doe er nog wat kruidenzout bij.
  • De 4 plakken ham, die iets dikker zijn gesneden, bak je om en om in een hete anti aanbak pan.
  • Je bord maak je op door de asperges in het midden te leggen, aan één kant de zoete aardappel. Aan de andere kan de 2 gebakken plakken ham. De eiersalade schep je op de asperges en de dressing verdeel je over de warme zoete aardappel. Klaar!
  • 3 over gebleden plakjes katenspek heb ik even gebakken en op de dressing gelegt.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Je groenten en gehakt tegelijk in de oven en klaar!
volgende recept
Buiten bonen met zachte geitenkaas gepureerd

Heb je deze al gezien?

Spelt pizza met knapperige bodem

Winter postelein heeft een bite

Gozleme, avocado puree met groenten geroosterd

Wilde eendenboutjes stoof je in ganzen vet

Geraspte bloemkool is geel van de kurkuma

Lamsribbetjes gemarineerd – histaminevrij

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven