Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijGroentenNiet weggooien, maar verwerken!SoepVegetarisch

Asperge soep met room en daslook

Asperge soep met room en daslook. Deze soep maak je met een kilo ‘afgekeurde’ asperges. Trek vocht met de schillen en uiteinden, snij de asperge in plakjes, kook deze in het vocht met een kipbouillonblokjes, 150 dl slagroom, pureren en klaar!

Asperge soep met room en daslook

Print
Personen: 2 of 4 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1 kilo 'afgekeurde' asperges
  • 150 dl slagroom
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 10 stengels peterselie
  • 4 bloemstengles daslook

DOEN

  • Start met het schillen van de asperges. Snij het droge eind er van af, ca 2/3 cm. Doe de schillen en einden samen in een pan met can 1 liter water en kook het samen voor ca 1 uur. Zet het vuur uit.
  • Snij de asperges in plakjes en kook ze kort (2/3 minuten) in een andere pan,  in water met wat zout. Zorg dat alle plakjes onder water staan.
  • Schep de schillen/einden uit het water. Verwarm het vocht en voeg hier aan toe de de helft van de gekookte asperge plakjes en de 2 bouillon blokjes. Kook kort en pureer tot een gladde soep. Voeg er 1 1/2 dl slagroom toe.
  • Neem 2 soepkommen verdeel een deel van het andere deel de gekookte aspergeplakjes. Schep de soep in de kommen. Snij de peterselie fijn. De 4 stengels snij je fijn, ook de bloemen. Verdeel dit over de kommen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een zalm variatie als starter…
volgende recept
Aspergers risotto met kruiden en zalm

Heb je deze al gezien?

Snijbiet met linzen soep

Ricotta met een pesto, pastinaak en bloemkool verpakt

Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de...

Amuses met tomaatjes, courgette en biet

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

  • Warme zomer lunch-ideeën

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.