Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenRoosteren in de oven

Bieten met peen geroosterd in de oven

Bieten met peen geroosterd in de oven. Koop verschillende kleuren biet, peen en een knol. Schil de buitenkant eraf en snij de groenten verschillend in schijven, patat vorm en stukjes. Zorg dat je een mix krijgt van kleur en verschillende vorm. Besprenkel de groenten met olijfolie en kruiden. Voor 20 minuten in de oven en klaar is je groentenschotel.

Bieten met peen geroosterd in de oven

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd, 4 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 grote Chioggia biet (wit met roze)
  • 2 kleinere gele bietjes
  • 4 regenboog peen (in geel, oranje en oranje/rood)
  • 1 meiknol
  • kruidenzout
  • oregano of tijm
  • extra virgine olijfolie of een andere olie

DOEN

  • Begin eerst om de groenten te schillen. En bedenk onder tussen hoe je ze wil verwerken. Schillend in dunne plakjes, als patat of in stukjes. Gebruik als je die hebt een groentenschiller.
  • Doe alle groenten bij elkaar in een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie, kruidenzout en gedroogde kruiden  overheen en hussel de groenten met je handen zodat je ziet dat alle groenten een olielaagje met kruiden hebben.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden. Op temperatuur? Zet de ovenschaal op een rooster midden in de oven. Na 20 minuten zijn de groenten klaar.
  • Nb Het bord hier heeft een laag salade, olijven en bieten/peen mix met een stuk gegrilde kip.

 

 

TIPS

Kip grillen? Zie dit recept Gegrilde kip

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Quiche met een havermoutbodem
volgende recept
Bouillabaise, hoe maak je een basis?

Heb je deze al gezien?

Geroosterde paprika en zoete aardappel soep

Zeewolf en rode zeebaars met geroosterde groenten

Zomer soep van komkommer en bleekselderij

Gevulde volkoren wraps maak je zo en zijn...

Zure rabarber wordt zoet door de honing

Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.