Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijMeelNiet weggooien, maar verwerken!Vegetarisch

Blad van de zoete aardappel in een risotto

Blad van de zoete aardappel in een risotto. Versman van de biologische markt in Den Haag verkocht de stengel met blad. De 500 gram is verwerkt als spinazie door de risotto.

Blad van de zoete aardappel in een risotto

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 500 gram blad van de zoete aardappel stengel (Versman bezorgd)
  • 2 kleine ui
  • teen knoflook
  • 120 risotto rijst
  • theelepel kurkuma poeder met zwarte peper
  • 1,5 liter heet water met 3 blokjes kippenbouillon en ui
  • 20 gram blokje boter
  • grote eetlepel kruidenmix (zelfgemaakt)
  • geraspte wei kaas (www.Lindenhoff.nl)

DOEN

  • Neem eem pan met een dikke bodem, want risotto stoof je.
  • Kook 1,5 liter water om er 3 bouillonblokjes op te lossen in een hoge kom.
  • Haal de bladeren van de stengel af. Spoel ze goed af in een vergiet. Laat uitdruppen.
  • Dan doe er 3 eetlepels olijfolie in en verwarm zachtjes. De ui en knoflook zijn in kleine stukjes gesneden, die doe je bij de warme olijfolie. Roer het er goed door heen. Strooi de kurkuma met zwarte peper erbij. Roer goed door. Zet de deksel even op de pan, laat de ui stoven.
  • Voeg nu de rijst erbij, roer goed door het ui mengsel heen. Als het vocht (de olijfolie) is opgenomen door de rijst, schenk je vanuit de kom een flinke hoeveelheid bouillonwater erbij. Roer een paar maal goed door elkaar. Laat zachtjes stoven. Als het vocht deels is opgenomen, schenk je opnieuw er bouillonwater erbij. Roer opnieuw weer goed door elkaar. En nog een keer bouillonwater erbij. Het is een soort dikke soep.
  • Doe er nu een blokje boter door de risotto, roer het er goed doorheen. Dan de eetlepels kruidenmix, ook deze roer je goed door de risotto heen.
  • Nu voeg je de bladeren toe en roer je ze door de risotto heen. Laat nog een paar minuten zachtjes stoven.
  • De risotto is opgediend in een diep bord met sla en erover een geraspte wei kaas.

 

 

TIPS

Een kruidenmix maken? Kruidenmix is een ideale smaakmaker

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Boekweitwrap gevuld en een groene soep, lunchgerechten
volgende recept
Kruidentulband met een zachte geitenkaas

Heb je deze al gezien?

Bladerdeeg gevuld met gestoomde spinazie en roquefort

Ricotta met een pesto, pastinaak en bloemkool verpakt

Slasoep met mosselen en venusschelpen

Gevulde volkoren wraps maak je zo en zijn...

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen