Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijSoep

Bloemkool met mosterd soep

Bloemkool met mosterd soep op smaak door de mosterd en op kleur door de kurkuma. Een snel klaar soep die je van te voren maakt, waardoor de smaak zich ontwikkeld. Wat geraspte kaas en gekiemde zaden geven de soep nog iets extra. 

Bloemkool met mosterd soep

Print
Personen: 4 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 zak diepvries bloemkool
  • 2 ui
  • knoflook
  • kurkuma
  • verse gember
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • eetlepel pittige mosterd

DOEN

  • Begin met alle groenten in stukjes te snijden. De knoflook in plakjes.
  • Neem een hoge (pasta-) pan en schenk er ongeveer 2 eetlepels olijfolie in. Verwarm deze zacht en doe er de knoflook, gember en kurkuma bij, laat dit zachtjes bakken. Doe er vervolgens de gesneden ui bij en roer goed om, je ziet de ui geel kleuren. Dan de bloemkool erbij. Schenk er voldoende water (warm of koud) bij zodat de groenten onder staan en verwarm totdat het water zachtjes borrelt. Prik in een stukje bloemkool om te voelen of die zacht is. Zoja, pureer de soep.
  • Voeg aan de soep 1 of 2 eetlepels pittige mosterd toe. Begin met 1 eetlepel en proef het verschil. Te weinig pit doe er een halve erbij en proef opnieuw.
  • Maak het bord op door er eerst wat geraspte kaas in te doen, dan de soep erbij en er boven op gekiemde zaden kant en klaar te koop of zelf te laten ontkiemen.

TIPS

Voor de lunch een boterham met pesto en ham? Zie dit recept Pesto van artisjok en walnoten

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Pesto met artisjok en walnoten
volgende recept
NutriBullet is een snelle pesto, tapenade en puree maker

Heb je deze al gezien?

Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan

Geraspte bloemkool is geel van de kurkuma

Gluten arme oliebollen, een test!

Hummus gemaakt met een blikje bonen

Bonen met groenten maakt deze maaltijdsoep

De veelzijdige smaakmaker: tapenade

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen