Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

ApéroBakken met bakpapierEten met O-negatiefFeestGlutenvrijVegetarisch

Bodem van pompoen, gegrilde paprika en boekweitmeel

Bodem van pompoen, gegrilde paprika en boekweitmeel. Er komt een feestje aan, een apéro zeggen ze hier. Een goed moment voor nieuwe ideeën. Aan het deeg toegevoegd wat baksoda, rozemarijn, sesamzaadjes en mosterdkorrels. Uitgerold en er gebakken rode ui over gesmeerd, geraspte schapenkaas gestrooid en olijven. 20 minuten op 180 graden, in de heteluchtoven. Gegeten bij de lunch als test, nu ook morgen proeven en later als 1 van de borrelhapjes!

 

Bodem van pompoen, gegrilde paprika en boekweitmeel

Print
Personen: 6 als borrelhapje Bereiding: 40 Minutes

NODIG

  • 100 gram in stukken, gestoomde flessen pompoen
  • 5 stukken gegrilde paprika
  • 100 gram boekweitmeel
  • theelepel baksoda
  • eetlepel olijfolie
  • theelepel fijne rozemarijn
  • theelepel sesamzaadjes
  • theelepel mosterdzaad
  • gebakken rode ui
  • geraspte kaas
  • olijven

DOEN

  • Start met het stomen van een stuk (flessen) pompoen, in stukken gesneden. Doe de gestoomde stukken in een blender. Voeg er 1 grote gegrilde paprika of in 5 kleinere stukjes erbij. Strooi er kurkuma en zwarte peper bij. Een eetlepel olijfolie en pureer tot een gladde massa.
  • Schep dit over in een schaal en doe er 100 gram boekweitmeel bij. Schep het meel door de pompoenmassa heen. Blijft het te vochtig oftewel het wordt geen compacte bol, dan in delen meel extra toevoegen. Dan een theelepel rozemarijn, mosterdkorrels en sesamzaadjes. Schep ook dit goed door.
    Leg de bol op een vel bakpapier op een bakblik. Verwarm de oven voor op hetelucht 180 graden. Rol de bol uit tot ca. 1/2 cm dik. Besmeer de bodem met gebakken rode ui, strooi er geraspte schapenkaas over en verdeel wat olijven. Schuif het bakblik in het midden van de oven voor 20/25 minuten. Prik eventueel met een saté prikker in het deeg, komt deze er droog uit, dan is de bodem gaar.
  • Laat even afkoelen en snij op in punten.

 

 

TIPS

Rode uien bakken of smoren? Rode ui compote voor een histamine vrije pizza

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

Heb je deze al gezien?

Peer met pastinaak is een vullende soep

Groenten stoom je in een pastapan

Guacamole, de avocado dip

Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten

Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Met wortel rasp maakt je deze pesto!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Bodem van pompoen, gegrilde paprika en boekweitmeel

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.