Bodem van pompoen, gegrilde paprika en boekweitmeel. Er komt een feestje aan, een apéro zeggen ze hier. Een goed moment voor nieuwe ideeën. Aan het deeg toegevoegd wat baksoda, rozemarijn, sesamzaadjes en mosterdkorrels. Uitgerold en er gebakken rode ui over gesmeerd, geraspte schapenkaas gestrooid en olijven. 20 minuten op 180 graden, in de heteluchtoven. Gegeten bij de lunch als test, nu ook morgen proeven en later als 1 van de borrelhapjes!
Bodem van pompoen, gegrilde paprika en boekweitmeel
PrintNODIG
- 100 gram in stukken, gestoomde flessen pompoen
- 5 stukken gegrilde paprika
- 100 gram boekweitmeel
- theelepel baksoda
- eetlepel olijfolie
- theelepel fijne rozemarijn
- theelepel sesamzaadjes
- theelepel mosterdzaad
- gebakken rode ui
- geraspte kaas
- olijven
DOEN
- Start met het stomen van een stuk (flessen) pompoen, in stukken gesneden. Doe de gestoomde stukken in een blender. Voeg er 1 grote gegrilde paprika of in 5 kleinere stukjes erbij. Strooi er kurkuma en zwarte peper bij. Een eetlepel olijfolie en pureer tot een gladde massa.
- Schep dit over in een schaal en doe er 100 gram boekweitmeel bij. Schep het meel door de pompoenmassa heen. Blijft het te vochtig oftewel het wordt geen compacte bol, dan in delen meel extra toevoegen. Dan een theelepel rozemarijn, mosterdkorrels en sesamzaadjes. Schep ook dit goed door.
Leg de bol op een vel bakpapier op een bakblik. Verwarm de oven voor op hetelucht 180 graden. Rol de bol uit tot ca. 1/2 cm dik. Besmeer de bodem met gebakken rode ui, strooi er geraspte schapenkaas over en verdeel wat olijven. Schuif het bakblik in het midden van de oven voor 20/25 minuten. Prik eventueel met een saté prikker in het deeg, komt deze er droog uit, dan is de bodem gaar. - Laat even afkoelen en snij op in punten.
TIPS
Rode uien bakken of smoren? Rode ui compote voor een histamine vrije pizza