Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefGlutenvrijHistamine vrijSauzenSmaakmakersSnel op tafelVegetarisch

Boekweit pasta met een lekkere saus

Boekweit pasta met een lekkere saus. Kruiden, olijven met olijfolie gepureerd maken deze snelle saus. De monniksbaard is mineralig en ook erg lekker bij vis. Veelzijdig in het gebruik en in een afgesloten pot of bak, blijft de saus 2 weken goed in de koelkast.

Boekweit pasta met een lekkere saus

Print
Personen: 20 en meer Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 1 bos Monniksbaard
  • verse oregano
  • 1/2 bos koriander
  • 3 stengels bosui
  • 8 groene olijven
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 rode peper
  • kurkuma en zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie

DOEN

  • Zo snel maak je deze saus. De monniksbaard spoel je even af. De bosui maak je schoon. De olijven snij je in ringen. De knoflook en de rode peper snij je ook op in kleine stukjes.
  • Vul een hoge kom en vul afwisselend de diverse ingrediënten erin. Schenk er minstens 3 eetlepels olijfolie bij en pureer tot een gladde massa. Na eigen wens schenk er olijfolie bij als de saus te dik is. Doe het in een pot of bakje, afsluitbaar en zet weg tot gebruik in de koelkast.
  • Kook de boekweit pasta beetgaar en schep een flinke hoeveelheid saus door de pasta zodat deze mooi groen kleurt.
  • Eet erbij een mix van 4 groenten geroosterd in de oven. Een avondmaaltijd in minder dan 30 minuten. Strooi wat  geraspte schapenkaas over de groenten en pasta.

 

TIPS

Een idee voor gerossterde groenten? Zie bv Groene kool, pastinaak, paprika, snijboon en prei geroosterd

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Maaltijd groenten soep met lekkers erbij
volgende recept
Zoete aardappel puree met garnaaltjes

Heb je deze al gezien?

Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta

Glutenvrije lasagna smeer je goed in!

Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan

Een dagje O-negatief eten

Kerst en een kleurijke groenten ovenschotel

Aspergeschillen? Maak er een kruidensaus van!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen