Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenGlutenvrijHistamine vrijNiet weggooien, maar verwerken!

Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer


Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer. Een makkelijke en voedzame maaltijd. Rode ui fijngesneden, zo ook de knoflook en verse gember, even gebakken en dan de bonen met witte wijn azijn erbij. Tot zover klaar. De mizuna,  tijm en stukjes geitenkaas kunnen erbij.

Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer

Print
Personen: 2 als hoofdgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 blik bonen
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk gember
  • 1/2 bos mizuna (raapsteel, rucola)
  • theelepel tijm
  • scheut witte wijn azijn
  • 1/2 geiten brie
  • 1 patisson

DOEN

  • Gebruik een koekenpan met deksel.
  • Start met het fijn snijden van de rode ui, knoflook en gember. Verwarmde koekenpan, doe er een scheut (2 eetlepels) olijfolie in en laat zachtjes warm worden. Doe de ui, knoflook en gember samen in de olijfolie en roer door elkaar heen. Zet de deksel erop en laat zachtjes stoven voor 5 minuten.
  • Open het blik en giet de bonen af in een zeef, spoel er goed water door heen en laat uitlekken. Uitgelekt doe je de bonen erbij in de koekenpan, roer goed door elkaar heen. En schenk er 2 eetlepels witte wijn azijn erbij. Je kunt nu het vuur eronder uitzetten, het gaard na!
  • Spoel de mizuna, laat even uitlekken en snij deze vervolgens fijn. Verwarm de koekenpan op een klein vuur, zachtjes. Doe er de fijngesneden mizuna bij, de tijm en schep goed door elkaar heen. Als laatste snij de 6 stukjes geiten brie, die je boven op de bonenschotel legt. Laat zachtjes stoven, terwijl je de patisson bakt.

TIPS

Een patisson, kleine pompoen bakken? Patisson gebakken in een boekweit beslag

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Patisson gebakken in een boekweit beslag
volgende recept
Met verse walnoten een kruidenmix

Heb je deze al gezien?

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Chocolade koek van spelt- en amandelmeel

Met een blikje artisjokken maak je een veelzijdige...

Gekruid gehakt en een groenten mix samen in...

Een lunch met zo min mogelijk smaak?

Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen