Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenEten met O-negatiefFavorietKrab en schelpdierenKruidenmix maak je zelfNiet weggooien, maar verwerken!

Broccoli, ui met kruiden gepureerd

Broccoli, ui met kruiden gepureerd. Pittig naast de bulots, knapperige patat en een kruidenmayo. Blancheer de broccoli met ui, pureer samen met waterkers, peterselie, knoflook, kurkuma, peper en olijfolie.

Broccoli, ui met kruiden gepureerd

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 30 Minutes

NODIG

  • 1 kleine broccoli
  • 1 kleine ui
  • 1 grote knoflook teen
  • deel bosje waterkers en peterselie
  • kurkuma met zwarte peper
  • olijfolie

DOEN

  • Kook een liter water. Snij de broccoli en ui fijn en doe ze samen in een pan, giet er het kokende water over en blancheer de groenten voor ca 4 minuten. Giet het water af en spoel ze met koud water over, giet ook hier het water van weg.
  • Snij de waterkers en peterselie fijn. De knoflook in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten, dus ook de broccoli en ui afwisselend in de blender, strooi er kurkuma en zwarte peper bij, giet er olijfolie bij en pureer tot een grove massa. Je kunt dit ruim van te voren maken. Koud als warm te eten. Deze broccoli mix is verwarmd in de oven bij de patat. Ca. 10 minuten op 220 graden is nodig.
  • De verticale foto zijn de ingrediënten voor een kruidenmix voor bij de patat en bulots. Gepureerd met olijfolie en gecombineerd met 3 eetlepels schapen yoghurt en een eetlepel mayonaise. Proef of deze mix op smaak is. Zout erbij? Of meer mayo?

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een haan van Nicole en Lionel
volgende recept
Eten met 0-negatief

Heb je deze al gezien?

Artisjok pesto met een linzen lasagne

Warme lunch met witvis

Knapperig paarse boerenkool bij je lunch

Gevulde volkoren wraps maak je zo en zijn...

Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel

Dille pesto als de grote smaakmaker van je...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

  • Warme zomer lunch-ideeën

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.