Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijKaasRijstVegetarisch

Bruine rijst lasagna met wilde spinazie en feta

Bruine rijst lasagna met wilde spinazie en feta. Kook deze lasagna van te voren voor je gaat stapelen, de lasagna blijft anders hard en droog. Wilde spinazie, prei, bimi met geraspte feta en een kruidenmix, maken deze oven schotel.

Bruine rijst lasagna met wilde spinazie en feta

Print
Personen: 2 als hoofdgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 8 plakken bruine rijst lasagna
  • 50 gram geraspte feta
  • 300 gram wilde spinazie
  • 1/2 prei in ringen
  • 8 steeltjes bimi broccoli
  • kruidenmix van winterpostelein, peterselie en salie
  • olijfolie
  • sesamzaadjes
  • geitenboter

DOEN

  • Start met het koken van de lasagne plakken, gekookt verwerken ze beter. Kook je in heet water voor 7 minuten.
  • Was de spinazie en snij het grof in stukken. De 1/2 prei snij je in ringen. De bimi broccoli snij je fijn in stukjes. De feta rasp je grof.
  • De voorbereidingen zijn klaar. Nu begin je te stapelen. Pak een ovenschaal, waar deze vellen inpassen. Smeer de bodem in met olijfolie, verdeel er 1/3 van de grof gesneden spinazie over, strooi er wat feta over, leg er 2 vellen lasagna op de spinazie, smeer ze in met een kruidenmix. Verdeel nu de ringen prei erover. Leg er weer 2 vellen lasagna op, smeer ze in, strooi er 1/3 spinazie over, een beetje feta en opnieuw 2 vellen pasta, verdeel de rest van de spinazie erover. Nu dek je het af met 3 vellen pasta. Strooi erover de fijn gesneden bimi, geraspte feta, sesamzaadjes en dunne plakjes geitenboter. Dek af met aluminiumfolie.
  • Verwarm de over voor op 200 graden en zet, op temperatuur, de schaal voor 25 minuten in de oven. De laatste 5 minuten haal je het aluminiumfolie eraf.

 

TIPS

Kruidenmix van winter postelein? Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bottarga is viskuit en maakt deze smaakmaker
volgende recept
Paarse rode groenten met gans saté

Heb je deze al gezien?

Rucola boekweit pannenkoek groen gevuld

Risotto is geel en groen van de spinazie...

Uiencompote met honing en balsamico azijn

Groene groenten met kruiden, zo nodig nu

Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot

10x lekkers van chocolade, noten, zaden en havervlokken

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen