Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenBonen en linzenHummus en pureeSnel op tafelVegetarisch

Buiten bonen met zachte geitenkaas gepureerd


Buiten bonen met zachte geitenkaas gepureerd, eet je op een snee gegrild brood en in een gebakken courgette bloem.

Buiten bonen met zachte geitenkaas gepureerd

Print
Personen: 6 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 250 gram buiten bonen van Bio markt den Haag (Versman)
  • 2 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 gele peper
  • 1 bakje zachte geitenkaas van Rechtstreex
  • 6 courgette bloemen van de Bio markt (Versman)
  • stukje stengel verse knoflook

DOEN

  • Haal te puntjes van de bonen. Snij de ui in stukken.
  • Kook 1 liter water, doe deze in een pan met wat zout en zet het vuur hoog zodat het water borrelt. Doe de bonen in het water en laat ze 6 minuten borrelen op hoog vuur. De ui doe je er pas bij als de bonen zeker 4 minuten borrelen in het water. Na 8 minuten zet het vuur uit. Giet het water af.
  • Neem een hoge beker waarin je de knoflook, de gele peper en deel stengel van de knoflook in stukken gesneden, in de kom doet. En de bonen met ui. Strooi er nog wat kurkuma over, zwarte peper, kruidenzout en tijm en wat  olijfolie en pureer tot een grove massa. Laat afkoelen in een glazen schaal.
  • Als de puree is afgekoeld meng je de geitenkaas door de bonen purée. Proef of je ‘m lekker vind. Nog wat zout nodig?
  • Eet deze bonen puree als bruschetta, op een snee brood, gegrild of geroosterd. Of verwerk het in een courgette bloem. Hoe je dat doet, zie hieronder.
  • Eet er de seizoens soep van kapucijnersen tuinbonen bij.

TIPS

Courgette bloem vullen en erna bakkencin een beslag van boekweit met bruiswater? Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Je groenten en gehakt tegelijk in de oven en klaar!
volgende recept
Seizoens soep met kapucijners en tuinbonen

Heb je deze al gezien?

Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto

Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte...

Boekweit pasta met een lekkere saus

Stamppot van zoete aardappel en tuinbonen

Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta

Aspergeschillen? Maak er een kruidensaus van!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen