Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierEten met O-negatiefFeestHistamine vrijKerstMeel

Chips van boekweit met kerrie als maaltijd versierder

Chips van boekweit met kerrie als maaltijd versierder zijn het lekkerste als je ze dezelfde dag maakt en opeet. Je eet ze bij een soep, paté of wildsaus. Niet iets waar je snel aandenkt om te maken bij een maaltijd, het geeft een extra boost aan je maaltijd qua smaak als visueel. Je maakt een soepel beslag, smeert/strijkt het uit op bakpapier en dan kort de oven in.

Chips van boekweit met kerrie als maaltijd versierder

Print
Personen: 6 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 30 gr eiwit
  • 30 gr boter *(0-negatief, gebruik dan boter van schaap of geit)
  • 30 gr boekweitmeel
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • wat citroensap
  • 1 eetlepel gembersiroop die van een potje ingemaakte gember

DOEN

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Smelt in een pannetje de boter en doe er de kerrie bij zodat de aroma goed vrijkomt en zich mengt.
  • Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. Na 2 minuten doe je er de gembersiroop, eiwit en zout erbij. Roer het goed om met een spatel. Doe er de citroensap bij en blijf goed roeren. Schenk het over in een kom zodat je zonder probleem het meel in gedeeltes kunt toevoegen en met een garde het goed kunt kloppen tot een soepel beslag.
  • Neem een bakblik en leg er een even groot stuk vetvrij bakpapier op. Met een spatel maak je gelijkmatige (rechte) vormen. Bak dit midden in de oven 6/7 minuten.
  • Haal het bakblik uit de oven, ze zien er misschien nog vochtig uit, dat verdwijnt snel eenmaal eruit. Haal ze voorzichtig van het papier af.  Je trekt de chips los van het papier, voorzichtig want hoe dunner hoe makkelijker ze breken. Laat ze goed afkoelen en bewaar ze op een schaal.

TIPS

Vind je ze nog wat vochtig, dat kan als je het beslag er dik op het papier hebt aangebracht. Zet ze dan nog even voor een paar minuten terug op het rooster midden in de oven met een vel bakpapier eronder.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gluten arme oliebollen, een test!
volgende recept
Groene asperges geroosterd met zeewier crème

Heb je deze al gezien?

Met deze zwarte Camargue rijst een soort van...

Paarse bataat met zuurkool uit de oven

Groene asperges geroosterd met zeewier crème

Rauwe andijvie zoete aardappel stamppot

Volkoren pizza met groenten en kruiden

Kerst en een kleurijke groenten ovenschotel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen