Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestHistamine vrijSauzenSmaakmakers

Dille mayonaise is lekker bij schelpdieren

Dille mayonaise is lekker bij schelpdieren. Nodig is een zelf gemaakte dille pesto die je erna mengt met mayonaise en kwark of yoghurt waardoor die minder vet is. De wulken, garnaaltjes en kreeft combineren prima met deze saus. 

Dille mayonaise is lekker bij schelpdieren

Print
Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 1 bos dille
  • 20 gram kappertjes
  • 1/3 spaanse peper
  • 2 bosui
  • eventueel wat geraspte pecorino

DOEN

  • Haal 2 cm. van de steeltjes af. Snij de dille in stukjes, steel en blad. Doe de helft in een hoge kom. De kappertjes en fijngesneden spaanse peper erbij en dan de rest van de dille. Pureer met een flinke scheut olijfolie tot een mooie massa met een staafmixer. Is de pesto te droog schenk er wat olijfolie bij.
  • Voor de mayonaise gebruik je een gelijk deel kwark en mayonaise. Proef hoe je de smaak vind. Te veel kwark smaak, doe er dan een beetje mayo bij. Gebruik deze combi zodat de mayo minder vet en zwaar is.
  • Snij de bosui in fijne ringen of hak ze fijn en voeg ze toe aan de mayonaise. Ze geven een extra bite aan deze mayonaise.
  • Doe er nu een een eetlepel dille pesto bij en roer goed door. Niet op smaak, gewoon wat extra erbij doen. Klaar!

TIPS

Het bord met kreeft, oester, wulken, hollandse garnaaltjes en zeekraal zijn alle gekocht bij de visman. Mocht je zelf wulken en ook krab (vers gekocht), zelf klaar maken zie dit recept wulken

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Dillepesto voor vis, gozleme en borrelhapjes
volgende recept
Zomer soep van komkommer en bleekselderij

Heb je deze al gezien?

Paarse bataat met zuurkool uit de oven

Een snelle en praktische kruidenmix

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de...

Een borrelhap van cavolo nero met feta

Een snelle gembersaus voor bij de spareribs

Waterkers in een pannenkoek met pesto

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen