Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfPesto en tapenadeSmaakmakers

Dillepesto voor vis, gozleme en borrelhapjes

Dillepesto voor vis, gozleme en borrelhapjes. Het is de smaakmaker die je maaltijd gezond en smakelijk maakt. Je kunt pesto’s in de winkel kopen en ze zelf maken; jij weet wat je er in stopt. Bij deze dille, ansjovis, knoflook en kappertjes en flink wat olijfolie, pureren en klaar.

Dillepesto voor vis, gozleme en borrelhapjes

Print
Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 1 bos dille
  • 2 ansjovis
  • 2 knoflook
  • handje kappertjes

DOEN

  • Begin met de dille en snij 3 cm van de harde steel eraf. De dunne takjes gebruik je voor de tapenade. De rest van de takjes kun je gebruiken bv. bij de vis die je stoofd.
  • Snij de knoflook fijn en de ansjovis in stukjes.
  • Neem een hoge kom als je een staafmixer gebruikt (keukenmachine of blender kan ook).
  • Verdeel de ingrediënten in de kom, begin met een deel dille, dan wat olijven, wat knoflook en ansjovis en kappertjes. Herhaal dit tot je alles gebruikt hebt. Giet om te beginnen 2 flinke eetlepels extra virgine olijfolie erbij en pureer tot een smeuïge massa. Is de massa te droog schenk er dan net zoveel olijfolie bij dat er een laagje op

TIPS

Een vismayonaise is zo gemaakt, alles wat je nodig hebt is deze pesto en een potje mayo!

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Krabpoten met zoete aardappelpuree
volgende recept
Dille mayonaise is lekker bij schelpdieren

Heb je deze al gezien?

Zachte geit in rauwe ham gerold met een...

Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij...

Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Rode kool soep met een geroosterde boterham en...

Groenten en kip tegelijk in de oven geroosterd

Bloemkool, paprika, ui en zoete aardappel in een...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen