Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestHistamine vrijSauzenSmaakmakers

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie op basis van yoghurt met mayonaise is één van de vele ‘zelfgemaakte’ sauzen. De basis is gemengd met een mix van augurk, kappertjes, bosui, peterselie, knoflook gepureerd. En verder op smaak gemaakt met kruidenzout en peper. Erg lekker bij gegrild vlees en vlees fondue.

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie

Print
Personen: 8 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise.
  • 4 Augurken
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1/3 bos peterselie
  • 3 stengels bosui
  • 1 teen knoflook
  • wat kruidenzout

DOEN

  • Neem een schaaltje groot genoeg waarin je de saus kunt maken. Schep de yoghurt en mayonaise erin en roer ze goed door elkaar.
  • Pureer in een kom of beker de fijn gesneden augurk, de met water afgespoelde kappertjes om de zure smaak er af te spoelen, de grof gesneden knoflook, de fijn gesneden steeltjes van de blad peterselie en de blaadjes zelf. Je kunt dit grof of fijn pureren, doe zoals je het zelf het lekkerst vind.
  • Schep 4/5 van het mengsel augurk, kapper en peterselie door de mayo/yoghurt saus heen.
  • De bosui snij je fijn en roer het door de saus heen.
  • De saus blijft in de koelkast 2 weken goed.
  • Het restant (1/5) van het mengsel leg je bovenop de saus bij presentatie
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Schotel van gestoomde- en gegrilde groenten
volgende recept
Gehakttaart met pastinaak, courgette en zoete aardappel

Heb je deze al gezien?

Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta

Kippenlevertjes gebakken met olijf en kappertjes

Zachte geit in rauwe ham gerold met een...

Boekweit wrap met tapenade, rauwe ham en spinazie

Volkoren pizza met groenten en kruiden

Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven